Domino’s Pizza a lansat un program pilot pentru livrările de pizza în Europa cu ajutorul roboților dezvoltați de Starship Technologies, primele teste fiind efectuate în această săptămână pe străzile din Amsterdam. Clienții din Germania sunt următorii pe listă.
La un an după ce a anunțat că testează livrările de comenzi cu ajutorul roboților în Australia, celebrul lanț american de pizzerii a dezvăluit un program similar în Europa, de data aceasta în parteneriat cu startup-ul Starship Technologies, creat de doi dintre fondatorii Skype.
"Călătoria de debut" a avut loc în Amsterdam la mijlocul acestei săptămâni, potrivit unui comunicat al subsidiarei Domino’s din Germania, preluat de site-ul thelocal.de.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Am urmărit cu interes prima livrare efectuată de Domino’s cu ajutorul roboților în Europa, deoarece plănuim deja primele livrări automatizate în Germania", a spus directorul general al Domino’s Germania, Karsten Freigang.
Roboții Starship pot transporta o încărcătură de până la 9 kilograme și se deplasează cu o viteză de 6 kilometri pe oră. Serviciul de livrări la domiciliu va fi testat în mai multe orașe din Olanda și Germania începând cu această vară și va fi destinat clienților Domino’s care locuiesc în apropierea pizzeriilor, pe o rază de cel mult 1,6 kilometri.
Programul pilot va fi supravegheat de divizia de roboți și drone a Domino’s, DRU (Domino’s Robotic Unit), a anunțat Starship.
CITEȘTE ȘI Starship Technologies face primele livrări de produse cu roboți, în Statele UniteStarship Technologies a fost înființată în 2014 de Ahti Heinla și Janus Friis, doi dintre fondatorii Skype. Roboții companiei sunt concepuți pentru a livra produse la domiciliul clienților, pe o rază de circa 3,2 kilometri. Aceștia rulează autonom, însă sunt monitorizați în permanență de oameni, care pot prelua controlul în orice moment.
Recent, startup-ul cu sediul la Londra a anunțat că a atras o finanțare de 17,2 milioane dolari de la mai mulți investitori, în frunte cu grupul german Daimler. Fondurile vor fi folosite pentru accelerarea programelor pilot din Europa și SUA.