”- L-ai prins?
- Nu, a dispărut.”
Acesta era genul de conversație pe care o auzeai în mod frecvent duminică, în parcurile din București. Cupluri sau prieteni, mergând ca niște zombie, cu telefonul în mână și mișcându-se când încet, când mai repede, dar tot timpul cu ochii la ecranul telefonului, au invadat locurile publice, probabil nu doar din Capitală.
Și nu doar adolescenți. Am văzut părinți încercând să nimerească pokemonul cu mingea, în timp ce se plângeau că li se descarcă bateria.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Mania Pokemon Go, că ne place sau o considerăm stupidă, a ajuns și în România. Unii, cei care au telefoane cu Android, au găsit mijloace de a-l juca și înainte să fie lansat oficial. De sâmbătă, însă, toată lumea, fără discriminare, poate juca Pokemon Go.
Deși lansarea oficială a avut loc sâmbătă, prima zi de nebunie a fost duminică. Asta pentru că, sâmbătă, serverele producătorului au fost supuse unor atacuri care au făcut imposibilă accesarea jocului pentru un număr foarte mare de utilizatori din toată lumea.
În pofida faptului că, după un anumit nivel, jocul celor de la Niantic capătă valențe de multi-player, utilizatorii se dau în vânt, în principal, după vânătoarea de pokemoni. Spre exemplu, pokemonii rari, cu caracteristici speciale, le pot oferi celor care-i prind un avantaj asupra celorlalți.
Nefiind un joc extrem de complex, după un timp relativ scurt de jucat Pokemon Go, devin clare strategiile pe care trebuie să le urmezi pentru a prinde cât mai mulți pokemoni și pentru a crește în nivel cât mai repede.
Vânează în parcuri
Locurile publice în care există o densitate mare de oameni, cum sunt parcurile, par să beneficieze de cea mai mare concentrație de PokeStop-uri și pokemoni.
PokeStop-urile, pentru cei care nu au jucat, sunt anumite locații unde trebuie să te oprești pentru obține diferite item-uri de care ai nevoie pe parcursul jocului. De la astfel de PokeStop-uri obții mingile cu care arunci în pokemoni pentru a-i prinde.
Parcările publice par a fi, deasemenea, locuri cu o concentrație mare de puncte de interes pentru jucătorii de Pokemon Go.
CITEȘTE ȘI Pokemon Go poate deveni noul instrument important de marketing al retailerilorDeplasează-te cu bicicleta
Dacă ai o bicicletă, ești avantajat pentru simplul motiv că ești mai mobil și poți parcurge mult mai rapid distanțele dintre punctele de interes decât pe jos.
Mașina, contrar unora care par să prefere varianta asta, nu este o soluție tocmai bună. Nu doar că nu poți intra cu ea în parcuri, dar nici n-o să-ți faci prea mulți prieteni dacă te apuci să o lași pe avarii prin tot orașul.
Urmărește radar-ul
Internetul este plin de povești cu utilizatori care au intrat pe diverse proprietăți private pentru a prinde pokemoni. Ceea ce este ilegal și absolut deloc necesar.
Interfața jocului include un așa numit radar - un cerc desenat în jurul jucătorului. Pentru a prinde un pokemon sau a vizita un PokeStop, nu trebuie să sari gardul și să pătrunzi într-o zonă nepermisă. Dacă acesta intră în aria de acțiune a radarului, se poate interacționa cu el și de la câțiva metri distanță.
CITEȘTE ȘI Pokemon a adăugat 7,5 miliarde de dolari la capitalizarea Nintendo, în două zileVânătoare în grup
Orice joc este mai distractiv când este jucat de mai multe persoane, iar Pokemon Go nu face excepție. Ceea ce este important de știut aici este că pokemonii nu sunt unici, să dispară imediat ce au fost prinși de un jucător. Nu trebuie să fie o luptă între jucători, care reușește să-l prindă.
Același pokemon poate fi prins de toți cei care se află în zonă. Acesta va dispărea automat după un anumit timp, independent de acțiunile jucătorilor.
Misterul frunzelor
Unul dintre aspectele misterioase ale jocului, lăsat așa intenționat de producător, este reprezentat de vârtejul de frunze care apare uneori pe hartă.
Acesta pare să indice faptul că în acel loc poate apărea un pokemon, la un anumit moment. Este o apariție care are o anumită șansă să se producă, nu este o certitudine. Poți aștepta 5 minute în acel loc degeaba sau poți constata că a apărut un pokemon.
CITEȘTE ȘI Sătul de pokemoni? Blochează-i pe toți!Momeala care atrage pokemoni
Unul dintre obiectele care pot fi colectate prin oprirea la PokeStop-uri este momeala (Lure) care atrage pokemoni. Odată folosit, acesta rămâne activ 30 de minute, timp în care va atrage pokemoni în zona în care a fost folosit.
Ceea ce este interesant și derivă din faptul că pokemonii nu sunt unici este că nu doar cel care a folosit momeala îi poate prinde, ci toți cei care se află în zona respectivă. De aceea, este important să urmărești harta și să te deplasezi într-o zonă în care a fost folosită momeala pentru a profita și a crește rapid numărul de pokemoni capturați.
Joacă la recuperare
Mingile pe care le obții când te oprești la PokeStop-uri sunt esențiale în economia jocului, deoarece cu ele sunt prinși pokemonii. Uneori, în funcție de nivelul pokemonului, ești nevoit să arunci o mulțime de mingi în încercarea de a-l prinde.
Dacă rămâi fără mingi, nu mai ai cum să prinzi pokemoni. Astfel că este important să apeși cu degetul pe ecran mingile care și-au ratat ținta. O parte dintre ele pot fi recuperate.
Oprește funcția de realitate augumentată
Realitatea augumentată dă o notă de veridicitate unui joc pueril, precum Pokemon Go, dar își pierde din farmec pe parcursul jocului.
Cum aceasta este și principalul consumator de energie al unui joc care consumă oricum foarte multă baterie, este indicat să dezactivezi funcția AR în timp ce prinzi pokemoni.
Antrenează pokemonii puternici
Dincolo de prinsul pokemonilor, aceștia trebuie dezvoltați pentru se lupta cu pokemonii altor jucători. În acest sens, este esențială puterea pokemonilor.
Fiecare pokemon are un atribut numit CP (combat power - forța de luptă). Cu cât este mai mare la un pokemon prins, cu atât pokemonul respectiv va deveni mai puternic pe parcurs ce crește în nivel.
Folosește ouăle norocoase la momentul potrivit
Oricât de amuzant ar suna, așa-numitele lucky eggs sunt foarte importante pentru creșterea în nivel. Acestea au rolul de a spori cantitatea de experiență câștigată timp de 30 de minute.
De aceea, este important ca un astfel de ou, ce poate fi găsit la PokeStop-uri, să fie folosit înainte de acțiuni care generează multă experiență. În acest fel, cantitatea de experiență primită se dublează.
Spre exemplu, este indicat să activezi un ou norocos înainte de momentul în care un pokemon trece la un nivel superior. În loc de 500 XP, vei obține astfel 1.000 XP pentru creșterea în nivel a unui pokemon.
Începe lupta cu alt pokemon printr-o eschivă
Când ajungi la un nivel suficient de mare, poți să participi la lupte între pokemoni. Astfel, vei lupta cu un alt jucător care-și controlează pokemonul.
În acest sens, este bine de știut că o eschivă generează un extra-atac. Practic, dacă te ferești când oponentul atacă, nu doar că eviți o lovitură, dar ai posibilitatea de a lovi de două ori. Eschivarea se poate realiza printr-un swipe (linie trasată cu degetul) orizontal pe ecran.
Este greu de spus cum a ajuns Pokemon Go atât de repede un adevărat fenomen social la nivel mondial. Realitatea augumentată, componenta multiplayer, faptul că te scoate din casă, pokemonii în sine sau recompensele virtuale dobândite pe parcurusl jocului, toate acestea au fost amestecate în cantități ideale de producător.
În pofida faptului că este pueril și pe alocuri stupid, Pokemon Go este un joc ce ar trebui încercat mai ales de cei care se iau prea în serios și au o părere prea bună despre ei. Este un joc care te face să te bucuri ca un copil pentru câteva minute, fără să te temi că arăți ca un tâmpit.