Următorul update major al sistemului de operare care stă la baza iPhone-urilor și iPad-urilor nu va mai rula aplicații vechi și neactualizate de iOS.
În octombrie 2014, Apple a făcut pasul către aplicațiile pe 64 de biți, iar până în prezent acestea au coexistat în ecosistemul Apple alături de cele vechi, pe 32 de biți. Anul acesta va aduce, însă, eliminarea suportului pentru aplicațiile pe 32 de biți.
Următorul update de mentenanță, iOS 10.3, va afișa o notificare în cazul aplicațiilor pe 32 de biți, prin care utilizatorul este înștiințat că de la următoarea versiune de iOS, acestea nu vor mai funcționa, dacă dezvoltatorul nu le va actualiza folosind tehnologia pe 64 de biți.
Asta înseamnă că dezvoltatorii de aplicații care nu au făcut acest lucru până acum mai au timp până în octombrie, când va fi lansat iOS 11, să-și aducă aplicațiile la zi, dacă mai vor să fie prezente în ecosistemul Apple.
CITEȘTE ȘI Apple a devenit cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume, depășind SamsungPentru utilizatori, această schimbare are două implicații. Pe de o parte, cei care dețin device-uri mai vechi, gen iPad Mini 2, nu vor mai putea instala iOS 11 (fapt cunoscut și până acum). Pe de altă parte, cei care vor trece la iOS 11, vor scăpa de aplicațiile pe 32 de biți.
Spre deosebire de aplicațiile pe 64 de biți, cele pe 32 de biți procesează mai puține date simultan. Cu alte cuvinte, sunt mai lente. Eliminarea lor va însemna rularea în condiții similare a tuturor aplicațiilor.
În altă ordine de idei, este vorba de o decizie binevenită din partea Apple, care, având controlul asupra tuturor aspectelor ce țin de propriul ecosistem, vrea să ofere utilizatorilor experiențe mai bune pe iPhone și iPad.