Finanțele prelungesc cu o săptămână perioada de subscriere a titlurilor de stat CENTENAR, așteptând ca populația să le cumpere

Finanțele prelungesc cu o săptămână perioada de subscriere a titlurilor de stat CENTENAR, așteptând ca populația să le cumpere
scris 13 dec 2018

Ministerul Finanțelor prelungește cu o săptămână perioada de subscriere a titlurilor de stat, așteptând ca populația să le cumpere de la trezorerie sau prin intermediul Poștei.

Astfel, titlurile pot fi achiziționate până pe 21 decembrie de la unitățile Trezoreriei, până pe 20 decembrie prin rețeaua de oficii poștale din mediul urban și până pe 19 decembrie prin rețeaua oficiilor poștale din mediul rural.

Urmărește-ne și pe Google News
Primul contract colectiv de muncă din sectorul financiar-bancar crește salariul minim brut la 2.500 de lei în instituțiile semnatare. BRD revine după doi ani în patronatul bancar CITEȘTE ȘI Primul contract colectiv de muncă din sectorul financiar-bancar crește salariul minim brut la 2.500 de lei în instituțiile semnatare. BRD revine după doi ani în patronatul bancar

Ministerul Finanțelor a lansat anterior a treia emisiune de titluri de stat către populație, cu o dobândă de 4,5% pe an și maturitate de 2 ani. Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 1 leu, iar veniturile aferente sunt neimpozabile. 

După încheierea perioadei de subscriere, ministerul va organiza o tombolă prin care 1.000 de investitori ai acestei emisiuni de titluri de stat vor fi selectați pentru a primi un bonus de dobândă în valoare de 5.000 lei, care va fi acordat în perioada imediat următoare declarării câștigătorilor. Suma minimă investită pentru a participa la tombolă este de 500 lei.

Până în prezent, Finanțele au atras peste 1 miliard de lei prin două emisiuni destinate populației. La prima emisiune, suma subscrisă s-a situat la 768 milioane de lei. Prima emisiune de titluri s-a desfășurat în luna iulie, iar cea de-a doua a fost în august. Pentru întreg anul 2018, Finanțele au stabilit un plafon maxim orientativ de 4 miliarde de lei pentru aceste împrumuturi directe de la populație.

Până în prezent, populația a putut cumpăra titluri de stat cu maturități de 5 ani, dobândă de 5%, și 3 ani, dobândă de 4,5%. În paralel, Finanțele au operat schimbări legislative pentru a modifica două aspecte importante care reduceau atractivitatea acestor investiții. Astfel, au dat posibilitatea transferului dreptului de proprietate asupra titlurilor de stat către un alt investitor persoana fizică și au permis răscumpărarea acestora de către stat înainte de scadență. Persoana care răscumpără titlurile înainte de scadență ar urma să piardă dobânda.

viewscnt
Afla mai multe despre
centenar
titluri de stat