Acțiunile AROBS Transilvania Software au intrat luni, 6 decembrie, la tranzacționare după ce compania a încheiat cel mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO, de 74,22 de milioane de lei. Un pas natural în evoluția companiei, după cum spune Voicu Oprean, CEO-ul furnizorului de soluții IT.
Mai departe, omul de afaceri are în plan consolidarea pieței în care activează, dar și noi achiziții.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Ne dorim să adunăm firme care sunt conduse de antreprenori puternici, care au clienți stabili și care își doresc să facă un exit parțial, dar să rămână în continuare parte din povestea firmei lor. În toate tranzacțiile pe care le-am făcut până acum, ultimele trei, am păstrat brand-ul companiilor”, mai spune CEO-ul AROBS, companie cu o valoare de piață de aproape 160 de milioane de euro.
În cadrul plasamentului privat, care a început în data de 15 octombrie, un total de 54.697.494 acțiuni, respectiv 12% din capitalul social curent al companiei, au fost vândute la un preț de 1,357 lei pe acțiune. La plasament au participat 149 investitori de retail, 38 profesionali și 9 investitori instituționali. Oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de 2,82 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de 209,7 milioane de lei. Prin urmare, rata de alocare a acțiunilor este de 35,4%.
„Cred că mesajul cel mai bun pe care l-am primit a fost din partea clienților pe care îi avem, care și-au arătat interesul de a intra în acest plasament privat. Din păcate nu l-am putut face la acel moment, pentru că eram limitați de acel prag de 150, dar cred că în continuare că există interes din partea clienților de a intra în acționariat. Există interes chiar și din afara țării. Am avut destul de multe cereri din partea unor firme din SUA, care sunt cotate la bursă sau din partea investitorilor din zona de antreprenoriat care și-au dorit să intre în acționariatul nostru”, continuă acesta.
Printre altele, Voicu Oprean intenționează și să transforme AROBS în cel mai important jucător din piață pe segmentul în care activează.
„Vrem să intrăm pe categoria principală a bursei, să dovedim investitorilor că suntem capabili să digerăm acei bani pe care ni i-au pus la dispoziție, nu doar să îi transformăm în dividende, ci să facem investiții care să aducă cât mai multă plusvaloare grupului. Și aici mă refer atât în zona de produse, cât și în zona de servicii, unde există antreprenori dedicați care își doresc un cashout”, mai precizează omul de afaceri.
AROBS Transilvania Software, fondată în anul 1998 de către Voicu Oprean, este specializată în furnizarea de soluții software personalizate, bazate pe cele mai noi tehnologii, și deține, de asemenea, mai multe soluții software care au o prezență puternică pe piața românească și în Europa Centrală și de Sud-Est. Sute de specialiști software sunt implicați în proiecte de software personalizat, pentru parteneri internaționali, în industrii foarte exigente, ca automotive, travel tech, IoT, industria farmaceutică, soluții Fintech și Enterprise.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV - Ministrul Muncii: Indexarea pensiilor, imposibil de realizat de la 1 decembrieÎncepând cu anul 2003, compania dezvoltă produse software și soluții proprii precum TrackGPS, Optimall, RateWizz, MonePOS și o soluție pentru digitalizarea manualelor școlare. Ca urmare a unor achiziții efectuate de AROBS în ultimii trei ani, compania deține și următoarele produse software: SASFleet, TrueHR și SoftManager CRM+. Prin achiziția CoSo Benelux, în 2018, AROBS a deschis o nouă linie de business în subsectorul RPA (robotic process automation) în sub-sectoarele logistică și TMS.
Cu aproape 500 de angajați în România, compania a încheiat anul 2020 cu afaceri de 154,4 milioane de lei și un profit net de 40,39 milioane de lei, ambii indicatori fiind în creștere față de 2019. La S1 2021, AROBS afișa afaceri de 82,68 milioane lei și un profit net de 23,72 milioane lei. Acționarii AROBS sunt Voicu Oprean - 90% și Cabrio Investment - 10%, deținută de Viorica Tintas - 90% și Delia Alina Oprean - 10%.
La debutul în ringul de tranzacționare, titlurile AROBS Transilvania au avut o creștere explozivă pe tranzacții, reprezentând peste o treime din rulajul de 43,08 milioane lei (8,70 milioane euro) al pieței de acțiuni.