Principalii indici ai bursei de la New York au înregistrat scăderi dramatice după confirmarea primului caz de Omicron în SUA. Indicele Dow Jones Average Industrial, care reflectă evoluția celor mai importante 30 de companii, a scăzut cu 1,3%, în timp ce S%P500 a pierdut 1,2%, Nasdaq, la fel, iar Russell 2000 a suferit un declin de 2,3%.
Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare, produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.
Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, ING Bank, Institutul de Studii Financiare, Grupul Nordis, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.
Detalii AICI
„Într-adevăr a fost o inversare brutală miercuri pe Wall Street, având în vedere că cei trei indici majori și-au anulat câștigurile din prima parte a sesiunii pentru a închide pe minus a doua zi la rând și iată a treia zi din ultimele patru sesiuni”, a explicat, la PROFIT NEWS TV, Cătălin Chivu, expert în piețe financiare.
Investitorii, spune Chivu, au pus în balanță pe de-o parte cifrele macroeconomice, iar pe de altă parte remarcile șefului Rezervei Federale (FED) a Statelor Unite, Jerome Powell.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
”În acest moment, economia este foarte puternică și presiunile inflaționiste sunt mari și, prin urmare, este oportun, în opinia mea, să luăm în considerare încheierea reducerii achizițiilor noastre de active, pe care am anunțat-o de fapt la întâlnirea din noiembrie, poate cu câteva luni mai devreme, și mă aștept să discutăm despre asta la următoarea noastră întâlnire în câteva săptămâni”, a spus Powell într-o audiere în fața Comitetului bancar al Senatului SUA.
Deși incertitudinea va continua să persiste până la finalul anului, piața bursieră americană dă însă semne de revenire.
„Avem date optimiste din piață, care dă continue semne de redresare. Piața muncii, de exemplu, a adăugat în noiembrie 534.000 de locuri de muncă în sectorul privat. Așteptările erau mai mici, iar indicele manufacturier arată o expansiune în sectorul de producție pentru a 18-a lună la rând, chiar dacă fabricile în continuare se confruntă cu penuria asta de materii prime cauzată de pandemie”, explică Chivu.
În schimb, sesiunea europeană a recuperat miercuri pierderile înregistrate în ședința precedentă.
„Investitorii au avut parte și aici de un set de date mixte. Sunt îngrijorați clar de noua variantă de Covid și impactul asupra creșterii economice. Până la urmă asta îi interesează pe investitori, dar crește presiunea inflaționistă. Inflația din zona euro a crescut în luna noiembrie la 4,9%. Așteptările erau de 4,5% și, evident, suntem mult peste ținta Băncii Centrale Europene, de 2%. Este cel mai ridicat nivel din 1991. Deci cifrele astea spun totul”, mai spune Cătălin Chivu.