Deci, după ce am avut doi ani în genunchi, acum când era timpul să începem să respirăm - nu să facem bani, ci pur și simplu să ne revenim - iată că vin noi măsuri care ne lovesc. Mediul de afaceri vrea să se micșoreze fiscalitatea nu ca să câștige angajatorul, ci angajatul”, afirmă acesta.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Constantin Sebeșanu, CEO Impact Developer & Contractor: Credem că, în perioada asta de criză, optim este să construiești ca să poți să ieși în piață când va fi o revenire. Primul trimestru a fost ca un „roller coaster”, perspectivele nu sunMarian Alecu transmite și un mesaj către ANAF, avansând o soluție pentru creșterea încasărilor la bugetul de stat.
„De ce nu vă duceți, domnilor, într-o vizită scurtă la SNCFR (n.red. Societatea Națională de Transport Feroviar), la mastodonții ăștia de stat, care n-au plătit de mii de ani taxele? SNCFR, dacă și-ar plăti taxele, probabil că ar face mai mult decât cei 750.000 de oameni de afaceri pe care dumneavoastră i-ați luat în vizor. E mult mai ușor să ataci un om de afaceri și e mult mai bine pentru presa de scandal, decât să te duci focusat punct ochit, punct lovit”, susține antreprenorul.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Listarea Hidroelectrica la bursă, cel mai probabil amânată până în februarie 2023: Fondul Proprietatea a chemat cele mai mari bănci din lume. Dacă va fi o listare doar la BVB, pachetul de acțiuni ofertat va fi redimensionat„Suntem și noi campioni la ceva în Uniunea Europeană, la taxarea forței de muncă. Față de salariul net, angajatorul plătește 70%, iar statul păstrează 42%. N-ar fi oare timpul - dacă am vrea să ajutăm și economia, și antreprenorii, dar și oamenii muncitori - să ne legăm și de acest lucru? Vrem să rămânem campioni exact aici?”, adaugă Marian Alecu.
Despre ajutoarele de stat pentru HoReCa, el spune că „pentru unii au fost de folos, iar pentru alții au reprezentat ajutor de înmormântare, pentru că multe firme dispăruseră deja, nu au mai avut ce să facă cu acești bani”.