VIDEO PROFIT LIVE Vlad Marincaș, co-fondator Aqurate: Vrem să ridicăm o rundă de 2 milioane de euro să intrăm în piețele din Vest. Suntem într-o poziție bună

VIDEO PROFIT LIVE Vlad Marincaș, co-fondator Aqurate: Vrem să ridicăm o rundă de 2 milioane de euro să intrăm în piețele din Vest. Suntem într-o poziție bună
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 07:23

Startup-ul Aqurate din Timișoara, care a creat o platformă de inteligență artificială pentru analiza datelor din e-commerce, pregătește o nouă rundă de finanțare pentru extinderea internațională.

Aqurate a mai încheiat o rundă de finanțate la începutul anului 2023, ridicând de la investitori aproximativ 450.000 de euro.

„I-am avut ca lead investors pe cei de la Growceanu, o rețea de angel investors din Timișoara. Am avut și o campanie de finanțare prin SeedBlink și cu banii respectivi am putut să investim, să creștem și am ajuns astăzi la peste 100 de shop-uri în România și suntem în punctul în care acum începem să avem primii clienți și din Grecia.

Urmărește-ne și pe Google News

Avem un parteneriat foarte puternic acolo și începem de luna asta să ridicăm următoarea rundă de finanțare. Avem un parcurs foarte bun, credem că în momentul în care suntem astăzi cu mai mulți bani putem să facem mai multe lucruri”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE, Vlad Marincaș, co-fondator Aqurate.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Următoarea rundă vizată se ridică la 2 milioane de euro, bani care vor fi folosiți pentru expansiunea în țări din Europa de Vest.

„Vrem să ridicăm o rundă de 2 milioane de euro pentru că avem planuri mari și avem nevoie de resurse semnificative ca să putem să intrăm în piețele din vest. România are o piață de ecommerce de probabil 8 miliarde aproximativ ca și volum anual, pe când Germania are 100 de miliarde.

Deci, vorbim de o completă altă magnitudine. Și atunci, pentru un start-up românesc e foarte important să confirme în primele etape acasă sau în regiune și, bineînțeles, pentru a putea să crească foarte mult trebuie să ajungă în piețele din vest. Și asta ne dorim și noi și, bineînțeles, că avem nevoie de resurse semnificative pentru calculele pe care le-am făcut”, mai spune antreprenorul.

VIDEO PROFIT LIVE Președintele Comisiei de Creditare ARB: Este foarte important să ne asigurăm de faptul că brokerii nu apelează la comisioane percepute la clienți, care pot ajunge la niște valori foarte mari, chiar de 30% CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Președintele Comisiei de Creditare ARB: Este foarte important să ne asigurăm de faptul că brokerii nu apelează la comisioane percepute la clienți, care pot ajunge la niște valori foarte mari, chiar de 30%

Din punct de vedere al investițiilor, acesta afirmă că „lucrurile încep să se schimbe atât la nivel global, cât și în România”.

„Vedem din ce în ce mai multe exemple și de fonduri de investiții din România care finanțează runde mari, deci cred că lucrurile arată din ce în ce mai bine pentru noi. Cred că anul trecut, mai ales dacă ne uităm la numere, pe volumul de runde încheiate, a fost un mismatched foarte mare între startup-uri și investitori, probabil că nu s-au întâmplat rundele, dar noi suntem foarte optimiști pentru că avem și suntem într-o poziție bună, avem creștere foarte bună și urmează să vedem în următoarele luni. Dar cred că indiciile sunt foarte bune”, precizează Vlad Marincaș.

Planurile Aqurate merg însă mult mai departe de continentul european, startup-ul vizând pe viitor să se extindă chiar și la nivel global.

„Pentru noi un pas important este intrarea în piața din Germania. E o piață foarte mare, avem deja un început de rețea și ne ajută foarte mult treaba asta și bineînțeles că limba e o barieră încă foarte importantă, mai ales din perspectivă de sales. Dar noi vorbim germană și pe sales, și pe customer suport și pe tehnic, pe toate ariile. Și atunci, pentru noi, a intra cu dreptul în piața respectivă înseamnă foarte mult. Ulterior putem să vorbim de altă rundă care să ne propulseze la nivel global”, mai spune Vlad Marincaș.

viewscnt
Afla mai multe despre
vlad marincaș
aqurate