VIDEO PROFIT LIVE Producători locali acuză un refuz al marilor retaileri de a le comercializa produsele: Motivele nu există, este o restricționare deliberată, nu răspund la telefoane și e-mail-uri!

VIDEO PROFIT LIVE Producători locali acuză un refuz al marilor retaileri de a le comercializa produsele: Motivele nu există, este o restricționare deliberată, nu răspund la telefoane și e-mail-uri!
scris 14 apr 2022

Dacian Badea, președintele Fermelor Ecologice Silvania, și Irina Filip, fondatoarea Cream Land, doi producători români din industria alimentară, susțin că, deși au investit milioane de euro în crearea de capacități de producție, pentru a asigura un volum mare de produse și a garanta o constanță a cantităților livrate, s-ar lovi în continuare de un refuz al marilor retaileri de a le lista produsele la raft, ei susținând că motivele ar fi inexistente. 

„Motivele nu există. Nu am primit de la niciuna din rețelele care refuză să comercializeze produsele noastre niciun argument care să stea în picioare”, susține, la PROFIT NEWS TV Irina Filip, fondatoarea Cream Land, companie care produce brandul de înghețată Cremola, realizată într-o fabrică din comuna Nanov, județul Teleorman. 

Fabrica a fost înființată în urma unei investiții de 2,2 milioane de euro și are o capacitate de producție de 1.500 de kg pe oră de produs finit, însă doar 8% din această capacitate este prezentă pe rafturile marilor retaileri. 

Urmărește-ne și pe Google News

„Aceasta este politica de achiziții a majorității retailerilor care activează pe piața din România. Nu este vorba de nimic altceva. Deși produsele noastre au calitate maximă și prețuri medii. Este, în mod evident, o restricționare făcută în comun de către majoritatea rețelelor de retail alimentar din România”, mai susține aceasta.

PROFIT NEWS TV Daniel Dăianu, Președintele Consiliului Fiscal, după depășirea pragului de 50% a datoriei publice: Economia capătă alura uneia de război! CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Daniel Dăianu, Președintele Consiliului Fiscal, după depășirea pragului de 50% a datoriei publice: Economia capătă alura uneia de război!

Cream Land a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 1,1 milioane de lei, de la 740.000 de lei în 2019. 

Dacian Badea, președintele Fermelor Ecologice Silvania, cooperativă agricolă, susține la rândul său că, deși a reușit să ajungă pe rafturile unora dintre marii retaileri, s-ar fi lovit și el de refuzul acestora, pe care îl apreciază ca fiind de multe ori nejustificat.

„Avem exemple de retaileri care își exersează doar politețea prin răspunsuri scurte la e-mail-uri atunci când o fac sau se întâmplă și să nu răspundă la telefon și la e-mail-uri. Când totuși se comumică, durează foarte mult, vorbim despre luni și chiar ani, și atunci, pentru un jucător cum suntem noi, care am și reușit să atragem fonduri europene, să ne dezvoltăm, această dificultate de a livra în piață este oarecum și o formă de lipsă de respect pentru producătorii români din partea retailerilor”, susține Dacian Badea.  

PROFIT NEWS TV Ionuț Țurlea, Fondator Momsi: Lipsa finanțării de a dezvolta un produs este foarte mare. Nu sunt bani pentru așa ceva. Am avut noroc! CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Ionuț Țurlea, Fondator Momsi: Lipsa finanțării de a dezvolta un produs este foarte mare. Nu sunt bani pentru așa ceva. Am avut noroc!

„Noi suntem oarecum captivi, obligați să vindem prin retaileri, pentru că produsele ecologice nu le poți vinde oriunde. Trebui să găsești acei clienți care sunt dispuși să plătească un preț ușor mai mare și, în același timp, să înțeleagă ce înseamnă un produs ecologic. Trebuie să mergi în orașele mari unde există acea masa critică de clienți țintă și acolo se poate ajunge doar prin marii retaileri. Pur și simplu trebuie să negociezi și să convingi acești mari retaileri”, mai spune acesta.

Fermele Ecologice Silvania au înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 29,7 milioane de lei, în creștere de la 24,6 milioane de lei în anul precedent. 

Interviul integral din emisiune:

viewscnt
Afla mai multe despre
cream land
fermele ecologice silvania
irina filip
dacian badea
retaileri romania
produse la raft