Complice.ro, magazin online specializat în comercializarea de cadouri ce au la bază experiențe, a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 90% în primele trei luni ale anului comparativ cu aceeași perioadă din 2022.
„Această creștere s-a datorat în principal segmentului corporate, însă și zona de evenimente a fost mult mai activă decât anul trecut”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Oana Pascu, fondator Complice.ro.
Ea adaugă că a crescut totodată și media unei comenzi pentru segmentul corporate, în timp pe segmentul de persoane fizice media a scăzut.
„Am văzut o creștere semnificativă pe segmentul corporate pentru că s-au dus foarte mult în zona aceasta de evenimente pentru angajați, team building-uri, cadouri, premii. Cumva aici am văzut o creștere și media este undeva la 4.000 de euro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Pe segmentul de B2C, față de aceeași perioadă a anului trecut, am văzut o ușoară scădere, cu 6-7%, și asta cumva s-a datorat mediului în care ne aflăm, inflației. Chiar dacă prețurile au crescut, în momentul în care clienții se gândesc să cumpere o experiență, se gândesc la ce buget mai rămâne disponibil.
În primul rând ne acoperim nevoile de bază și, atunci când vezi că bonul de supermarket este mai mare, cumva vezi ce-ți mai rămâne pentru astfel de experiențe personale sau cadouri. Media de-a lungul anului a fost undeva între 125 și 135 de euro per experiență. Este oricum un nivel destul de ridicat”, spune aceasta.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Alex Pufan, co-fondator Ardeiuti.ro: Sosurile noastre sunt ca un atac de panică. Trebuie să cream un public pentru nebunia astaExperiențele de adrenalină au rămas însă în topul preferințelor consumatorilor, afirmă Oana Pascu.
„Când ne uităm la persoane fizice au fost foarte căutate experiențele de zbor, pilot pentru o zi, experiențele în simulatorul de zbor, de driving, cu adrenalină și au început să apară destul de mult și experiențele de relaxare, care acum câțiva ani nu erau chiar atât de căutate. Însă, acum devin din ce în ce mai importante se pare și vedem asta inclusiv în pachetele acelea flexibile din care destinatarul își alege singur. Foarte mulți beneficiari aleg astfel de experiențe de relaxare, precum terapie prin plutire”, precizează Oana Pascu, adăugând că și pe segmentul corporate preferințele sunt cam aceleași.
„Dacă ne ducem în segmentul corporate și ne uităm la experiențele integrate în evenimente, aici au fost foarte căutate anul acesta experiențele de treasure hunt personalizate. Sunt foarte multe experiențe din zona aceasta de conectare a oamenilor. Peste 90% din brief-urile pe care le-am avut de la corporații un obiectiv principal a fost conectarea participanților”, completează ea.
Prețurile pentru o experiență însă au crescut și de până la patru ori anul acesta.
„Până acum câțiva ani strategia de discount-uri nu funcționa. Dar în ultimul am văzut clar o schimbare din acest punct de vedere. Oamenii sunt mai receptivi la partea asta de reduceri. Ce am încercat noi să facem a fost să introducem experiențe cât mai accesibile, într-un context în care prețurile cresc. Realitatea este că prețurile au crescut foarte mult. Nu există săptămână în care să nu semnăm acorduri de creștere și avem parteneri care au crescut prețurile de 4 ori pe parcursul anului”, mai spune Oana Pascu.