Startup-ul Papervee, care a creat o soluție cloud pentru simplificarea proceselor de HR a IMM-urilor, a ajuns la 80 de utilizatori în două luni de la lansarea platformei pe piață. Planurile companiei sunt de a ajunge la 4.000 de utilizatori până la finalul anului și să dubleze acest număr în 2024.
„Este un ecosistem de HR. Ne-am gândit să producem niște business flow-uri pentru toate procesele de HR, să le simplificăm, și să le aducem foarte aproape către angajat și către managerii de HR. Să nu mai fie discrepanța asta între manageri și angajați. Ne-am propus să venim cu ceva foarte user friendly prin care să le eficientizăm munca atât angajaților, cât si departamentelor de HR. Avem și o aplicație mobile”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Alexandru Măereanu, fondator Papervee.
Platforma include diverse module precum de pontaj, de telemuncă, de ore suplimentare și de comunitate.
„Ne propunem anul ăsta să venim și cu modulul de salarizare și de evaluări. În următoarea săptămână o să lansăm și un modul specializat pe procesul de recrutare. Încercăm să aducem toate procesele de HR sub aceeași platformă”, spune acesta.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Momentan, startup-ul se concentrează pe extinderea pe piața locală, însă, pe viitor, are planuri și de internaționalizare.
„Pe viitor avem în vedere o extindere spre Europa de Vest, iar mai târziu în SUA. Dar, în primul rând ne dorim să avem soft de calitate și la noi în țară. Avem undeva la 80 de firme înscrise, iar cu 15 dintre ele suntem deja în proces de onboarding în platformă, de migrare a datelor, prezentare către angajați.
Targetul nostru sunt IMM-urile. Dezvoltăm încă module să putem merge și spre partea de enterprise. Vedem o cerere foarte mare din domeniul construcțiilor, agriculturii, a firmelor în principal care nu-și desfășoară activitatea într-un birou”, precizează antreprenorul, adăugând că ținta pentru 2023 este să ajungă la 4.000 de utilizatori până la finalul anului.
„Asta înseamnă undeva la aproximativ 1 milion de lei venituri. Anul viitor ne dorim cel puțin să dublăm numărul de utilizatori și să lansăm și alte module.
Finanțarea momentan a fost proprie, din bugetul nostru. Nu excludem ideea unei finanțări, dar indiferent dacă ea o să apară sau nu, noi avem un plan bine pus la punct pe care dorim să-l respectăm. În plus, o finanțare devine mult mai atractivă în momentul în care și platforma noastră o să devină completă, când avem toate modulele pe care ni le propunem și numărul de utilizatori”, completează Alexandru Măereanu.