Compania de petrol și gaze a statului Kuweit, Kuwait Oil Company (KOC), a lansat o comandă de 270 unități de pompare la Vulcan SA, deținută de Ovidiu Tender, contractul în valoare de 10 milioane dolari fiind cel mai mare pentru unități de pompare din istoria de peste 110 ani a Vulcan, a anunțat joi Euro Insol, administratorul judiciar al companiei românești. Dacă Vulcan își va onora obligațiile asumate prin contract, KOC va lansa o nouă comandă pentru alte 700 de pompe.
Contractul s-a semnat pe 12 martie, la sediul companiei Kuwait Oil Company, scrie News.ro.
”Contractul semnat de Vulcan SA are o valoare de 10 milioane dolari și prevede livrarea până la 31 decembrie 2017 a 270 unități pompare, ceea ce reprezintă un dublu record pentru Vulcan. Un prim record constă în numărul de unități livrate: 270 mai mare dacât producția totală de unități realizată de Vulcan din 1990 și până azi. Al doilea record constă în termenul de livrare de doar șapte luni, respectiv până la 31 decembrie”, a precizat Euro Insol.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Fondată în 1934, Kuwait Oil Company este cea mai mare companie a emiratului, având o cifră de afaceri de peste 20 miliarde dolari și un profit net de peste 4 miliarde dolari.
Kuwait Oil Company are o producție zilnică de peste 1 milion barili de țiței și peste 1 miliard mc de gaze, echivalent cu consumul României pe o lună.
”În condițiile în care Vulcan SA își va îndeplini obligațiile de producție și livrare asumate prin contract, KOC va mai lansa o nouă comandă de 700 unități de pompare care va acoperi întreaga capacitate de producție a Vulcan SA pe anii 2018-2019”, mai susține Euro Insol.
Compania Vulcan se află în insolvență din 2013.
Vulcan SA, Bucuresti – România – Europa a fost fondat in 1904 ca o filială a companiei austriece “Maschinen und Waggonbau Fabriks Aktiengesellschaft in Simmering”.
În 1908, Vulcan nu mai este o filială a companiei austriece am și devine o societate pe acțiuni independentă cu capital românesc și străin, sub numele de “Vulcan-Fabrica de Mașini”.
În 1912, compania a avut 400 de lucrători, adică 10% din personalul angajat și aproximativ 14% din capitalul total investit în industria de prelucrare a metalelor din România la acel moment.
Din decembrie 2002, SC Vulcan SA este o societate cu capital privat, acționarul majoritar (83,7% din acțiuni) fiind grupul român GET (“Grup Energetic Tender” ). Restul acțiunilor sunt deținute de persoane fizice (6,6%) și de fondul de investiții SIF Muntenia (9,7%).