SUA afirmă că Rusia și-a crescut prezența militară cu aproximativ 7.000 de soldați la granița cu Ucraina, în pofida promisiunilor de retragere: Rusia poate oferi un „pretext fals” pentru a invada Ucraina

SUA afirmă că Rusia și-a crescut prezența militară cu aproximativ 7.000 de soldați la granița cu Ucraina, în pofida promisiunilor de retragere: Rusia poate oferi un „pretext fals” pentru a invada Ucraina
scris 17 feb 2022

Rusia și-a crescut prezența militară la granița cu Ucraina cu aproximativ 7.000 de soldați în ultimele zile, a declarat un înalt oficial al Casei Albe Statele Unite, în pofida faptului că Moscova a anunțat o retragere parțială a trupelor, informează CNN.

„Fiecare indiciu pe care îl avem acum este că ei intenționează doar să se ofere public să vorbească și să facă afirmații referitoare la detensionare, în timp ce în privat se mobilizează pentru război”, a spus oficialul.

Urmărește-ne și pe Google News
Alexandru Rafila: Masca este mai eficientă, poate, în acest moment chiar decât vaccinarea. Eu, atunci când sunt la risc să mă îmbolnăvesc, o să port mască, acolo unde e aglomerație în spațiu deschis CITEȘTE ȘI Alexandru Rafila: Masca este mai eficientă, poate, în acest moment chiar decât vaccinarea. Eu, atunci când sunt la risc să mă îmbolnăvesc, o să port mască, acolo unde e aglomerație în spațiu deschis
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Înaltul oficial a avertizat din nou că Rusia ar putea folosi un „pretext fals” pentru a invada Ucraina, precum o incursiune a trupelor NATO pe teritoriul rus sau desfășurarea de forțe în regiunea Donbas, scrie News.ro

„Ar trebui să ne așteptăm la mai multe declarații false din partea presei de stat ruse în zilele următoare. Nu știm ce formă va avea acest pretext fals, dar sperăm că lumea este pregătită”, a continuat el.

„Vom continua să urmăm calea diplomației în zilele următoare, în timp ce suntem pregătiți să răspundem rapid și decisiv. Rusia continuă să declare că dorește o soluție diplomatică, însă acțiunile sale indică contrariul. Sperăm că își vor schimba cursul înainte de a începe un război care va cauza moarte și distrugere catastrofală”, a subliniat înaltul oficial.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, marți, că va avea loc o retragere parțială a câtorva trupe ce și-au finalizat exercițiile militare în Crimeea, teritoriul ucrainean anexat de Rusia în 2014. Cu toate acestea, liderii occidentali privesc cu suspiciune afirmația președintelui rus.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a precizat că alianța nu a văzut încă „niciun semn de detensionare pe teren”, dar a adăugat că „semnalele trimise de Moscova că diplomația ar trebui să continue” sunt motive pentru un optimism prudent.

De asemenea, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a subliniat într-un interviu, miercuri, că există „o diferență între ceea ce spune și ceea ce face Rusia”.

Potrivit declarațiilor președintelui american Joe Biden la începutul acestei săptămâni, numărul de soldați plasați la granița cu Ucraina se ridică la aproximativ 150.000, iar situația rămâne „amenințătoare”.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
rusia
ucraina