Rusia interzice din nou exporturile de benzină

Rusia interzice din nou exporturile de benzină
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2024

Guvernul rus a anunțat că interzice din nou exporturile de benzină, de data aceasta pentru șase luni, o decizie luată pentru a „menține o situație stabilă” a prețurilor la pompă pe piața internă, după creșteri semnificative, transmite BFM TV.

„Guvernul a introdus o restricție privind exporturile de benzină de la 1 septembrie la 31 decembrie 2024”, a precizat guvernul într-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News
123Credit.ro, acum în Top 5 companii de brokeraj din România, a intermediat în 2024 credite de peste 50 de milioane de euro CITEȘTE ȘI 123Credit.ro, acum în Top 5 companii de brokeraj din România, a intermediat în 2024 credite de peste 50 de milioane de euro
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Această măsură, luată până la sfârșitul anului, este menită să „mențină o situație stabilă pe piața carburanților în timpul perioadei de cerere sezonieră persistentă și de reparații programate (toamna, n.r.) la rafinăriile de petrol”, a explicat guvernul.

Guvernul rus luase deja o astfel de decizie la începutul anului, în vigoare de la 1 martie, înainte de a o suspenda temporar între 20 mai și sfârșitul lunii iulie, în special din cauza „saturației pieței interne”, arată G4Media.ro.

Noua interdicție nu va afecta însă „livrările efectuate în temeiul acordurilor internaționale interguvernamentale, inclusiv acordurile cu statele membre ale Uniunii Economice Eurasiatice” – Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Armenia – a precizat guvernul.

Rusia a introdus deja o astfel de măsură în toamna anului 2023, ca răspuns la creșterea prețurilor la pompă, un fenomen care eroda tot mai mult puterea de cumpărare a rușilor deja afectați de slăbirea rublei ca urmare a sancțiunilor.

VIDEO&FOTO Au fost ridicate toate grinzile pe Autostrada Ford CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Au fost ridicate toate grinzile pe Autostrada Ford

În 2023, Rusia a produs 43,9 milioane de tone de petrol, potrivit cifrelor oficiale.

Venitul financiar din vânzarea de hidrocarburi rămâne esențial pentru Moscova într-un moment în care economia sa este concentrată pe efortul de război pentru a susține ofensiva militară din Ucraina.

Cu toate acestea, în ultimele luni, armata ucraineană a folosit drone explozive pentru a ataca mai multe depozite de petrol rusești, lipsind forțele Moscovei de resurse importante.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
benzină