Rusia admite pentru prima dată că are probleme cu exporturile de gaze naturale și petrol

Rusia admite pentru prima dată că are probleme cu exporturile de gaze naturale și petrol
scris 26 mai 2022

​Rusia admite pentru prima dată de la impunerea sancțiunilor occidentale că are probleme cu exporturile de gaze naturale și petrol, vicepremierul Yuri Borisov afirmând că este necesară construirea de noi lanțuri logistice pentru hidrocarburi, relatează Interfax.

„Exportul de hidrocarburi trece printr-o perioadă dificilă. Țările occidentale de vârf ne refuză resursele. Avem mult de lucru pentru a construi noi lanțuri de aprovizionare. Va fi o reducere [a exporturilor], dar există o marjă de siguranță și noi vom ieși” din această situație, a afirmat Borisov la o conferință cu liderii din sectorul energetic rusesc, scrie Hotnews.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

El a afirmat că lumea nu se poate lipsi de resursele energetice rusești, dar acestea trebuie totuși „aduse corect” potențialilor noi consumatori și a subliniat din nou că Rusia „este un furnizor de încredere” pe piețele mondiale.

„Astăzi am văzut deja că resursele noastre energetice sunt vitale pentru țările occidentale”, a menționat vicepremierul rus.

Comentariile sale vin în pofida faptului că Moscova a decis să suspende livrările de gaze naturale către Polonia și Bulgaria după ce acestea au refuzat să se conformeze cerinței președintelui Vladimir Putin de a plăti importurile energetice din Rusia în ruble.

Rusia afirmă că nu depinde de exporturile energetice, dar propune un schimb pentru ridicarea sancțiunilor

La jumătatea lunii aprilie președintele rus afirma că Rusia își va muta exporturile de gaze naturale și petrol către est, afirmând la rândul său că Europa nu se poate lipsi de ele.

În ceea ce-l privește pe Borisov, acesta a mai afirmat joi că Rusia nu depinde doar de exporturile de hidrocarburi fiindcă țara și-a diversificat portofoliul de export în ultimii ani.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

„Până la sfârșitul anului 2021 exporturile non-energetice se ridicau la peste 190 de miliarde de ruble, aproximativ 40% din totalul exporturilor tuturor mărfurilor rusești. Cu alte cuvinte, astăzi portofoliul de export rusesc este deja serios diversificat”, a declarat el.

Însă în pofida declarațiilor sale optimiste, Rusia a propus un troc Occidentului săptămâna trecută, afirmând că va debloca accesul în porturile ucrainene de la Marea Neagră astfel încât să poată fi reluate exporturile de cereale în schimbul ridicării sancțiunilor occidentale.

Uniunea Europeană a impus deocamdată sancțiuni împotriva importurilor de cărbune și a investițiilor în sectorul energetic rusesc dar nu a ajuns la un consens privind un embargou asupra petrolului și gazelor naturale din Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
gaze
petrol