Oficial austriac: Primirea României și Bulgariei în Schengen, doar după reformarea politicii de azil a UE

Oficial austriac: Primirea României și Bulgariei în Schengen, doar după reformarea politicii de azil a UE
scris 26 dec 2022

Ministrul austriac pentru Afaceri Europene, Karoline Edtstadler, a declarat că aprobarea de către Austria a aderării României și Bulgariei la Schengen este condiționată de progresele înregistrate în politica de migrație a UE, potrivit radioului public ORF. Austria s-a opus prin veto intrării României și Bulgariei în Schengen.

„Extinderea spațiului Schengen este un lucru pe care, desigur, dorim să îl discutăm în continuare în coordonare cu partenerii noștri, Bulgaria și România, astfel încât să îl putem repune pe agendă după ce se vor face pașii corespunzători în politica de migrație și azil”, a declarat ea.

Urmărește-ne și pe Google News
Hudson Institute: Războiul din Ucraina probabil că va marca dizolvarea Federației Ruse. ”Granițele Federației Ruse nu vor mai arăta probabil la fel peste 10 sau 20 de ani” CITEȘTE ȘI Hudson Institute: Războiul din Ucraina probabil că va marca dizolvarea Federației Ruse. ”Granițele Federației Ruse nu vor mai arăta probabil la fel peste 10 sau 20 de ani”

Edtstadler a amintit că, în ianuarie, Suedia va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene. Suedia e o țară „care a fost încercată și e experimentată când vine vorba de migrație. Mă aștept ca acest subiect să fie un punct important pe ordinea de zi”, scrie G4Media.ro.

Decizia privind Schengen nu va fi amânată până când întregul pachet de azil va fi decis la nivelul UE prin numeroase acte juridice, deoarece acest lucru va dura ceva timp. „Dar trebuie să facem acești pași și să stabilim un plan. Atunci putem foarte bine să vorbim despre extinderea Schengen pentru a include Bulgaria și România”, a spus Edtstadler.

„Este nevoie de posibilitatea de a solicita azil în țări terțe sigure”, a cerut ministrul pentru Europa. „În plus, este nevoie de proiecte pilot pentru gestionarea rapidă a procedurilor de azil la frontierele externe ale UE – și, bineînțeles, de sprijin financiar pentru țările care sunt situate geografic la frontiera externă.”

viewscnt
Afla mai multe despre
schengen
austria