DOCUMENT Ce condiții trebuie să îndeplinească România ca să scape și de controalele rutiere în Spațiul Schengen. Ce obligații au fost asumate în acordul Schengen semnat de România cu Austria

DOCUMENT Ce condiții trebuie să îndeplinească România ca să scape și de controalele rutiere în Spațiul Schengen. Ce obligații au fost asumate în acordul Schengen semnat de România cu Austria
scris 31 dec 2023

Documentul de acord privind înțelegerea cu Austria pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen, prevede o serie de obligații pe care fiecare parte și le-a asumat.

Cel mai important punct care trebuie consemnat e faptul că România trebuie să preia rapid migranții care i-au traversat țara, ajungând să ceară azil în Austria, în conformitate cu Acordul de la Dublin privind migrația, arată G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Se deschid circulației noile pasaje rutiere din centrul civic din Oradea. Primăria: Cele mai mari lucrări realizate în Oradea în ultimii 30 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Se deschid circulației noile pasaje rutiere din centrul civic din Oradea. Primăria: Cele mai mari lucrări realizate în Oradea în ultimii 30 de ani
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Totodată un alt punct important care privește țara noastră, pentru admiterea completă în Schengen și pe cale terestră, prevede o scădere a migrației în Austria.

Concret, Documentul de acord  prevede următoarele:

  •  Colaborarea în vederea limitării mișcărilor secundare în conformitate cu dreptul Uniunii, în special prin angajamentul de a aplica rapid și cu diligență întregul acquis de la Dublin, prin preluarea imediată a tuturor solicitanților de azil pentru care Bulgaria și România sunt responsabili în conformitate cu Regulamentul Dublin (și cu viitorul regulament privind azilul și Regulamentul privind gestionarea migrației), fără nicio limitare (în special în ceea ce privește numărul de persoane care urmează să fie preluate în decursul unei luni), prin preluarea beneficiarilor de protecție internațională în BG și RO, precum și prin garantarea rapidă (max. 3 zile lucrătoare) la răspunsurile la cererile de preluare/preluare. În prezent, acest lucru este în special relevant pentru solicitanții de azil afgani și sirieni. CM 5950/23 4

„Prin aceasta, recunoaștem importanța unui sistem de azil operațional pentru funcționarea Schengen; în plus, transmitem semnalul că solicitanții de azil nu pot să își aleagă țara de destinație și că cererea lor de azil va fi procesată de către statul membru responsabil”, se precizează în Document.

  •  Desfășurarea de consilieri în materie de documente (inclusiv consilieri austrieci) pentru zborurile relevante la aeroporturile din Bulgaria și România; controale prin sondaj la sosirea în Austria, în conformitate cu dreptul Uniunii.
  • Angajamentul de a discuta în 2024 despre un Spațiu Schengen funcțional și despre pregătirile lucrărilor pregătitoare pentru măsuri compensatorii la frontiera dintre România și Bulgaria.

Citește integral Acordul Romania Bulgaria Austria pe Schengen

 

viewscnt
Afla mai multe despre
schengen
romania
aderare