Compania germană Leoni, cu fabrici și în România,au început să se întâlnească cu potențiali cumpărători ai diviziei sale care produce fire și cabluri (WCS), o tranzacție menită să îmbunătățească situația financiară a producătorului german de cabluri auto, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.
Printre companiile interesate se află Huber+Suhner, Prysmian, Adient, Deren, și firmele de private equity Triton, Bain și KKR, arată sursa citată de Agerpres.
Leoni trebuie să refinanțeze datorii de aproximativ 200 de milioane de euro scadente anul viitor.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Luna trecută, Leoni a anunțat că explorează toate opțiunile pentru a-și asigura viitoarea finanțare, după ce a raportat pierderi nete de 132 de milioane de euro în primul trimestru din 2019.
Producătorul german de cabluri auto Leoni a abandonat în martie ținta de profit pe 2019, anunțată în februarie, și a informat că va face concedieri și posibil va vinde active.
În februarie, compania estima pentru 2019 un profit înainte de taxe și dobânzi de 100 - 130 de milioane de euro, în scădere față de 144 de milioane de euro în 2018, dar în martie a anunțat că nu-și va îndeplini acest obiectiv și va stabili unul nou.
Ca parte a planului de restructurare, prezentat în linii mari încă de anul trecut, compania va renunța la aproximativ 2.000 din cei peste 90.000 de angajați pe plan global.
Leoni, care produce cabluri, sisteme de cablare și produse conexe, deține trei fabrici în România, la Arad, Bistrița și Pitești. În regiune, Leoni are fabrici în Cehia, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia și Ucraina și în Bulgaria, unde a început recent prima sa investiție.
CITEȘTE ȘI Banca centrală a Turciei anunță că pregătește majorarea dobânzii cheie pentru a pune frână inflației, dar lira turcească continuă declinulFondată în 1917, Leoni este lider global în furnizarea de sisteme de cablare și tehnologie de cablu, cu mai mult de 75.000 de angajați în peste 30 de țări.
Printre clienții Leoni se află Volkswagen, Siemens și Deutsche Telekom.