Schimbări în conducerea patronatelor din turism

Schimbări în conducerea patronatelor din turism

Dragoș Răducan

Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2022

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) va fi condusă în următorii patru ani de Dragoș Răducan, până în prezent prim-vicepreședinte executiv al FPTR, care a fost ales în această funcție în cadrul Adunării Generale a organizației. De asemenea, Dumitru Luca a fost reales președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Cu o experiență de peste 40 de ani în turism, Dragoș Răducan preia conducerea FPTR în urma retragerii omului de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari investitori în turism din țară, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Wizz Air crește frecvența zborurilor din Luton spre 5 destinații din România CITEȘTE ȘI Wizz Air crește frecvența zborurilor din Luton spre 5 destinații din România

Dragoș Răducan este doctor în științe, are studii de masterat în ecoturism, management agroturistic și alimentație publică și este profesor asociat la Universitatea Româno-Americană. Totodată, este antreprenor în turism, deține o companie de consultanță și management hotelier, operează un hotel pe litoralul românesc și are expertiză în consultanță, management și formare profesională.

“În numele Federației, îi mulțumesc lui Mohammad Murad, președintele de onoare al FPTR, pentru că a transformat organizația într-una dintre vocile importante din turismul autohton și că a reușit să pună federația la masa negocierilor cu reprezentanții guvernamentali pe teme ce țin de dezvoltarea turismului românesc. În urma discuțiilor constructive din cadrul acestei ședințe sunt convins că în noua formulă de conducere, împreună cu vicepreședinții și mai ales cu domnul Nicolae Bucovală, prim-vicepreședinte FPTR, antreprenor de anvergură și președinte al Organizației Patronale Mamaia - Constanța, alături de care am candidat astăzi, să continuăm în această direcție. FPTR reprezintă angajatorii din turismul autohton, iar guvernanții trebuie să țină cont de părerea oamenilor de afaceri atunci când reglementează domeniul în care aceștia își desfășoară activitatea. Trebuie create pârghii pentru sprijinirea mediului de afaceri în vederea dezvoltării și creșterea ponderii veniturilor turismului românesc în PIB ”, a menționat Dragoș Răducan.

În noul mandat, conducerea FPTR va fi de asigurată de oameni cu o vastă experință in turism :

· Dragoș Răducan, Președinte FPTR

· Nicolae Bucovală, Prim-vicepreședinte FPTR

Vicepreședinți :

· Roxana Cojocea, Organizația Patronală de Turism Poiana Brașov

· Lucian Stanciu, Organizația Patronală din Turism Deva - Hunedoara

· Nicolae Bucovală, Organizația Patronală Mamaia – Constanța

· Linica Stan, Organizația Patronală Mangalia

· Andreea Șerban, Organizația Patronală Eforie

· Adrian Stănciulescu, Organizația Patronatul National al Agențiilor de Turism     

· Virgil Stancu , Vicepreședinte  Zona II (Sud-Est)

· Ion Ionita, Vicepreședinte  Zona III (Sud)

· Ion Andrei, Vicepreședinte  Zona IV (Sud-Vest)

· Lucian Stanciu Gorun, Vicepreședinte Zona V (Vest)           

· Roxana Cojocea, Vicepreședinte  Zona VII (Centru)

· Nicolae  Istrate, Vicepreședinte  Zona VIII (București-Ilfov)

”În următorii 4 ani, pe lângă permanentizarea acordării voucherelor de vacanță pentru personalul bugetar, finalizarea legislației pentru înființarea și funcționarea OMD-urilor în România, reducerea taxelor si impozitelor pe forța de muncă, modificarea legislației drepturilor de autor, noua echipă de conducere a FPTR a precizat că obiectivul său principal este ca federația să fie permanent implicată atunci când se iau deciziile importante în turism, atât de autoritățile centrale, cât și de cele locale”, arată FPTR.

Federația Patronatelor din Turismul Romanesc are în componență angajatori care asigură venituri salariale pentru 37% din forța de muncă angajată în turism (73.752 salariați).

Dumitru Luca, reales președinte ANAT
Dumitru Luca, managerul și administratorul agenției de turism Corali și membru ANAT cu o vechime de 23 de ani în asociație a fost reales ca președinte al Patronatului ANAT pentru mandatul 2022-2024.

Dumitru Luca este al zecelea președinte ANAT. În mandatul 2018 – 2020, a fost ales prim-vicepreședinte al patronatului, apoi în 2020 a fost ales președinte.

Componența noului Consiliu Director al ANAT pentru mandatul 2022-2024:

- Presedinte: Dumitru Luca (Corali Holidays)

- Prim vicepreședinte: Alin Burcea (Paralela 45)

- Vicepreședinți: Adrian Voican (Bibi Touring), Aurelian Marin (Paradis Vacanțe de Vis), Diana Iluț (Sfara Tours)

- Membri ai Consiliului Director: Dan Goicea (Cocktail Holidays), Andrei Chirilov (Laguna Tour), Lucian Boronea (Accent Travel & Events), Valeriu Claudiu Ștefan (Velmar Dreams), Dorina Popescu (Gorj Turism), Mădălina Balaiban (Hello Holidays), George Cioceanu (Travel Fuse), Dumitru Nănescu (Inter-Tour), Cristian Vlad (Paralela 45 Făgăraș), Eduard Cazacu (Eddie’s Travel), Mirel Joacă-Bine (Xcess Tours), Andrei Lefter (Book Travel).

”Am avut un prim mandat de doi ani, ca președinte ANAT, plin de provocări și încercări, marcat de nevoia de supraviețuire în fața îngrădirilor de tot felul generate de pandemia covid-19 (...) Sunt onorat să fiu reales ca președinte ANAT – nu este o misiune ușoară și, cu sinceritate, nu eram convins că am puterea de a continua pe acest drum, dar colegii mei mi-au dat imboldul decisiv – și cred că acum trebuie să mergem înainte, pe partea de dezvoltare a breslei agențiilor de turism în particular, și a turismului românesc în general. Pentru viitorul meu mandat de doi ani mi-am propus stimularea incoming-ului. Am reusit, de curând, elaborarea unei scheme de minimis și, mai ales, am reușit impunerea definiției incoming = export de servicii turistice în recenta modificare a legislației privind stimularea exporturilor”, a declarat Dumitru Luca.

Potrivit acestuia, următorul pas urmărit este modificarea Codului fiscal, care să ofere incomingului aceleași facilități ca și celelalte forme de export.

Alte priorități sunt corectarea implementării Directivei de travel (OG 2/2018) și înființarea Fondului de garantare în turism, definitivarea schemei de compensare a datoriilor și creanțelor bugetare, precum și organizarea întrunirilor Consiliului Director ANAT în format fizic, prin rotație, în toate regiunile.

”Și mă bucură că din cauza sau chiar datorită pandemiei, românii au redescoperit și turismul intern. Dacă avem încredere în ce putem oferi ca țară pe partea de turism, normal că ne putem promova mult mai bine și pentru piețele țintă. Dacă primul meu mandat de președinte ANAT s-a concentrat pe salvarea breslei agențiilor de turism, sper ca următorul și ultimul meu mandat să se concentreze pe dezvoltarea acestei bresle”, mai subliniază Dumitru Luca, președintele ANAT.

viewscnt
Afla mai multe despre
dragoș răducan
mohammad murad