Românii care vin pe litoral ezită să părăsească stațiunile pentru excursii în zonă. Apare însă un nou tip de turist

Românii care vin pe litoral ezită să părăsească stațiunile pentru excursii în zonă. Apare însă un nou tip de turist
scris 16 aug 2019

Doar aproximativ 15.000 de români care merg în vacanțe pe litoral, reprezentând doar un procent din totalul turiștilor de la Marea Neagră, ies din stațiuni pe durata sejurului pentru a merge în excursii organizate în împrejurimi, arată un studiu al LitoralulRomanesc.ro, agenția care trimite cei mai mulți turiști români pe litoral. Dintre cei care pleacă în excursii, cei mai mulți preferă Delta Dunării.

"Deși sunt încă foarte puțini cei care ies din stațiuni pentru excursii organizate, numărul acestora a crescut de câteva ori în ultimii cinci ani, în primul rând pentru că au apărut astfel de oferte, dar și datorită promovării lor printre turiști. Cu ani în urmă, puținii turiști care ieșeau din stațini în timpul vacanței o făceau pe cont propriu", spune Ionuț Nedea, directorul LitoralulRomanesc.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

El a afirmat că în acest an, pentru a petrece o excursie de o zi în diverse destinații din Dobrogea, circa 4.000 de turisti au ales TourX, proiect derulat de agentia pe care o conduce.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Procentul de turiști care merg în excursii este încă scăzut, respectiv 15.000 de persoane, care înseamnă aproximativ 1% din numărul celor care ajung în vacanțe pe litoral. 'Numărul celor care pleacă în excursii este încât mic, iar asta se explică, în primul rând, prin obiceiul de consum al turiștilor români, care preferă să petreacă sejurul exclusiv la plajă și nu sunt dispuși să aloce timp și bani pentru alte activități.

Cu totate acestea, mai sunt și alte cauze obiective, cum ar fi bugetul de vacanță redus pe care-l alocă majoritatea celor care ajung la mare și, nu în ultimul rând, faptul că până acum 2-3 ani oferta pentru astfel de activități era destul de redusă. Cu toate acestea, am observat că există o tendință de formare a unui nou tip de turist, mult mai preocupat de explorarea destinației în care ajunge, orientat către aventură și experiență", a adăugat Ionuț Nedea.

Turiștii care primesc vouchere de vacanță le pot folosi și pentru excursii, și chiar au făcut-o, atâta vreme cât pachetul pe care îl achiziționează include și cazare.

De departe cea mai căutată excursie este Ruta Albastră – O zi in Deltă, care costă 277 de lei.

Cea mai mare parte a turiștilor care pleacă în excursii în afara stațiunilor este reprezentată de categoria +40 ani, dar sunt și turiști mai tineri care încep să caute astfel de experiențe. Cei mai mulți turisti vin din Mamaia – 55%, urmeaza Mangalia (împreună cu stațiunile din sud) – 20%, Eforie Nord si Sud – 10%, restul din celelalte statiuni.

EXCLUSIV Ionuț Nedea, proprietarul agenției litoralulromanesc.ro, și Anca Nedea, fostă șefă a turismului românesc și manager la hotelurile lui Copos și Hagi, cumpără un hotel pe litoral CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ionuț Nedea, proprietarul agenției litoralulromanesc.ro, și Anca Nedea, fostă șefă a turismului românesc și manager la hotelurile lui Copos și Hagi, cumpără un hotel pe litoral

Ruta Albastră – O zi în Deltă - include: vizitarea Cetatii Enisala, masă de prânz (pe bază de pește), plimbare cu barca în Delta Dunării pe lacuri și canale, cină cu degustare de vinuri dobrogene și program artistic cu dansuri tradiționale aromâne. Ruta Albastră – Între cetăți și ape – costă 267 lei și include: vizitarea Cetății Enisala, masa de prânz (pe bază de pește), vizitarea Cetatii Histria, cina cu degustare de vinuri dobrogene si program artistic cu dansuri tradiționale aromâne. Ruta Mov – Aventurile Casienilor – costă 267 lei și include: vizitarea Cheilor Dobrogei, vizitarea Cetății Histria, masa de prânz (pe baza de pește), vizitarea Mănăstirii și peșterii Sf. Ioan Casian, cină cu degustare de vinuri dobrogene și program artistic cu dansuri tradiționale aromâne. Ruta Verde – Turul secretul Templierilor – 267 lei și include: vizitarea Monumentului și Cetății Adamclisi, masa de prânz (specialități dobrogene), vizitarea Mănăstirii Dervent, vizitarea Cramei Ostrov, cina (pe bază de pește) cu degustare de vinuri. Ruta Verde – Crucea Sudului – 267 lei și include: vizitarea Monumentului și Cetății Adamclisi, masa de prânz (specialități dobrogene), vizitarea Mănăstirii Sf. Andrei, vizitarea Cramei Clos de Colombes, cina (pe bază de pește) cu degustare de vinuri. Ruta Verde – Monumentul de la Adamclisi – 199 lei și include: vizitarea Monumentului si Cetății Adamclisi, vizitarea Cramei Viișoara, cina (specialități dobrogene) cu degustare de vinuri, program artistic cu dansuri dobrogene. Excursie în Dobrogea de sud – O zi în Balcic – 267 lei și include: vizitarea Cetatii Cap Kaliakra, masa de prânz (pe bază de pește), vizitarea Castelului și Grădinii Botanice Balcic. La pas prin Centrul Vechi al Constanței – 180 lei și include: vizitarea Centrului Vechi, acces la două muzee, cina (specialitati dobrogene).

Litoralulromanesc.ro, deținut de compania Creative Eye SRL din Constanța, cu capital integral privat românesc, este cel mai mare vânzător de vacanțe în stațiunile autohone de la Marea Neagră, atât ca număr de turiști, cât și ca vânzări. Litoralulromanesc.ro a înregistrat anul trecut un volum de vânzări de 23 milioane de euro (la Ministerul Finanțelor este raportat doar comisionul de 13 milioane de lei, așa cum se întâmplă în cazul multor agenții de turism), iar prin intermediul agenției au ajuns anul trecut în stațiunile românești de la Marea Neagră peste 150.000 de turiști. Portalul promovează peste 300 de structuri de cazare în 13 stațiuni de pe litoralul românesc, de la unități de o stea până la cele de cinci stele.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
delta
excursii
litoralulromanesc.ro