Protecția Consumatorilor a dat amenzi de peste 415.000 de lei pe litoral. 23 de unități, închise temporar

Protecția Consumatorilor a dat amenzi de peste 415.000 de lei pe litoral. 23 de unități, închise temporar
scris 22 iul 2021

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au dat, în ultimele trei săptămâni, amenzi de peste 415.000 de lei pe litoral și au închis temporar 23 de unități. Printre neregulile constatate s-au aflat utilizarea de produse alimentare care pun în pericol sănătatea consumatorilor sau nerespectarea condițiilor de depozitare.

Potrivit unui comunicat al ANPC, în perioada 1-21 iulie, comisarii instituției, reuniți la Comandamentul Litoral, au realizat 530 de acțiuni de control, în urma cărora au fost aplicate 583 de avertismente și 85 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 415.400 de lei, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare produse în valoare totală de peste 100.000 lei și oprite temporar de la comercializare, până la remedierea deficiențelor constatate, produse în valoare de aproximativ 530.000 de lei.

Acestora li s-au adăugat 23 de măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciului pentru tot atâtea unități de alimentație publică de pe întreg litoralul, pentru remedierea unor deficiențe.

Cele mai importante abateri constatate de comisarii ANPC au fost: utilizarea de aparate de măsură neverificate și neomologate; utilizarea unor produse alimentare sau proceduri de lucru care pun în pericol sănătatea consumatorilor; comercializarea unor jucării fără informațiii complete de utilizare sau care pun în pericol sănătatea copiilor; comercializarea unor produse de încălțăminte fără pictograme care să informeze asupra materialelor utilizate la realizarea lor; comercializarea unor produse de îmbrăcăminte fără informații complete sau traducere în limba română a etichetei; nerespectarea condițiilor de depozitare indicate de producător pe eticheta produsului; practici comerciale incorecte; în cazul spațiilor de cazare, lipsa informațiilor de tip listă de servicii oferite sau mapă cu informații turistice.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

"Comparativ cu situațiile întâlnite în anii precedenți, neregulile constatate sunt mult mai puțin importante și mai rar întâlnite, ceea ce demonstrează un grad mai înalt de conștientizare a importanței respectării prevederilor legale, cu atât mai mult cu cât verificările comisarilor ANPC, în această perioadă, sunt sporite numeric, pentru a se asigura că legea este respectată”, au transmis reprezentanții ANPC.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
amenzi