Nivelul Dunării scade în România. Este afectat traficul fluvial: „Bărcile turistice nu mai pot părăsi portul, iar bărcile comerciale se luptă să avanseze”

Nivelul Dunării scade în România. Este afectat traficul fluvial: „Bărcile turistice nu mai pot părăsi portul, iar bărcile comerciale se luptă să avanseze”
scris 14 aug 2024

Nivelul impunătorului fluviu Dunărea de 650 de kilometri, care șerpuiește în toată Europa, de la Pădurea Neagră până la Marea Neagră, scade la unele dintre malurile sale, potrivit Rador Radio România.

În România, fluviul Dunărea este cea mai recentă victimă a caniculei fără precedent din această vară, nivelul apei scăzând până la punctul de a pune în pericol traficul normal.

Urmărește-ne și pe Google News
Ryanair nu mai acceptă în 3 țări biletele în format electronic pe aeroport CITEȘTE ȘI Ryanair nu mai acceptă în 3 țări biletele în format electronic pe aeroport
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În anumite puncte, nivelurile actuale ale apei sunt cu 6 cm sub cel normal, cu aproximativ 2.900 de metri cubi de apă curgând pe secundă – cu mult sub media lunii august de 4.600 de metri cubi pe secundă.

Șeful sectorului de navigație pe Dunăre din România, Ioan Neacșu, a declarat pentru Euronews că aceasta devine noua normalitate pentru zona afectată de secetă, marinarii ajustându-și traseele de călătorie pentru a se adapta la adâncimi mici.

Locuitorii satului românesc Corabia au spus că acum pot observa adâncimile mici care afectează traficul fluvial. „Bărcile turistice nu mai pot părăsi portul, iar bărcile comerciale se luptă să avanseze”, a spus un locuitor.

Altul a spus că a văzut acest fenomen de la an la an lângă Corabia, adăugând că portul turistic „nu poate fi folosit”.

În timp ce România trece printr-unul dintre cele mai grave valuri de caniculă din istoria țării, mulți speră că nivelul Dunării la mică adâncime va reveni la normal.

viewscnt
Afla mai multe despre
dunare
barci
apa