Nicolescu, ANAT: Hotelurile din București sunt aproape pline, cu toate că prețurile au crescut

Nicolescu, ANAT: Hotelurile din București sunt aproape pline, cu toate că prețurile au crescut
scris 22 mai 2024

Hotelurile din București sunt aproape pline în această perioadă, cu toate că prețurile au crescut, deoarece există un flux mare de străini care vin la festivaluri, astfel că agențiile de turism oferă deja cazare și în jurul Bucureștiului, a afirmat Sorin Nicolescu, vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

"Avem un trend festivalier, un flux extraordinar de mare de străini care vin la festivaluri în București, în toată țara, dar în București deja aproape nu e lună să nu fie două, trei festivaluri: la Romexpo, la Piața Constituției etc. Aceste festivaluri atrag un număr foarte mare de turiști străini. Deja sunt perioade în an în care nu mai avem locuri de cazare. Altădată nu erau ocupate hotelurile, în afară de noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie. Hotelurile din București sunt aproape pline, cu toate că prețurile au crescut. (...) Uitați-vă la Sala Palatului, nu mai face față de câte spectacole sunt - și nu e un loc. Agențiile de turism nu mai pot să facă față la partea de cazare, deja cazăm în jurul Bucureștiului. O atracție pentru turiștii străini sunt și împrejurimile Bucureștiului. Menționez aici Sâmbureni, Cernica, Casa Timiș, poate puțin mai departe unele, dar sunt locuri foarte interesante și foarte căutate, mănăstirile de la Snagov, care sunt dorite de străini, poate mai mult decât centrul", a declarat Sorin Nicolescu, la cea de-a patra ediție a conferinței "Focus București - Digitalizare și Dezvoltare urbană".

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Cetățenii români vor putea călători în Turcia, în scop turistic, în baza cărții de identitate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cetățenii români vor putea călători în Turcia, în scop turistic, în baza cărții de identitate
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

El a subliniat că, în centrul Capitalei, parcarea autocarelor cu turiști străini nu este posibilă, scrie Agerpres.

"E o mare problemă. Nu putem veni cu autocarele cu turiști. N-avem voie să parcăm nicăieri. Omul trebuie să stea 10 minute, să facă și el o poză la Ateneu, la Palatul Regal, la Statuia lui Carol, Arcul de Triumf. N-ai unde să parchezi un autocar, cum să dai 40 de inși jos, să-i urci înapoi? La Viena, la Paris sunt autocare peste tot. La noi nu e un autocar. Nu că nu vin străinii, nu avem unde parca, nu avem unde să-i așezăm", a spus Sorin Nicolescu.

Totodată, el a precizat că sunt zeci de croaziere Viking care vin dinspre Germania, Austria, Elveția, pline cu turiști.

"Acestea vapoare sunt pline cu turiști. Un vapor încarcă 7-8-9 autocare. Vă dați seama ce înseamnă să vină nouă autocare de la Giurgiu la București? Și unde să le parchezi? Oamenii ăștia sunt dornici toți să viziteze. Plătesc 200 euro pentru o excursie de o zi la București. Mai departe, în afară de parcări, e traficul. Acum se deschide linia directă București-Giurgiu, cu trenul. Probabil că o să fie mult mai ușor să aducem turiștii cu trenul, când vin foarte mulți. Facem două, trei vagoane speciale, mai frumoase", a adăugat vicepreședintele ANAT.

Potrivit acestuia, agențiile de turism au promovat foarte mult și călătoriile în străinătate.

Christian Tour accelerează vânzările: Creștem în continuare, ne extindem în țară și peste granițe. Anterior, către Profit.ro pe tema achizițiilor: Vor fi ca un fel de constelație CITEȘTE ȘI Christian Tour accelerează vânzările: Creștem în continuare, ne extindem în țară și peste granițe. Anterior, către Profit.ro pe tema achizițiilor: Vor fi ca un fel de constelație

"Uitați-vă ce este pe Otopeni, dimineața, nu e un avion gol. Am făcut multe chartere. În ultimul timp luăm weekend-urile astea date câte 5 zile, câte 4 zile, de Paști, de Rusalii, de nu știu ce. În această perioadă promovăm externul, care e mai ieftin, să zicem: Egipt, Turcia, Tunisia, ca să mai eliberăm din București și să-i aducem pe străini. Acum dacă facem promovare la străini, la târgurile internaționale, n-avem unde să-i cazăm. Ce să vă spun? Am cereri la Călimănești, la Herculane, peste tot, n-am niciun loc. Noi facem o promovare, dacă e să-i primim, nu se poate. Sunt turiști din Israel care vor să vină aici, la stațiuni de tratament. Nu e niciun loc. Deci problema infrastructurii hoteliere trebuie reanalizată de către investitori și dezvoltatori, am mers puțin cu un pas înaintea lor, mai ales din punct de vedere al digitalizării", a adăugat Sorin Nicolescu.

Vicepreședintele ANAT a mai spus că lumea apelează la diverse platforme pentru rezervarea biletelor de avion, de hotel, motiv pentru care vin foarte multe rezervări.

Pe de altă parte, el a mai explicat că nu există proceduri de folosire a banilor strânși de la turiști, din taxa de oraș. "Primăria a strâns acești bani și pentru că nu au existat proceduri de folosire a acestor bani, banii stau. Noi avem nevoie mare de acești bani, ca să-i putem folosi în promovarea Bucureștiului, atât pe extern, cât și pe intern.", a spus vicepreședintele ANAT. 

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel
bucuresti