Muntele Fuji - Prelata anti-turiști a fost retrasă

Muntele Fuji - Prelata anti-turiști a fost retrasă
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2024

O prelată instalată pentru a bloca o priveliște populară spre muntele Fuji a fost retrasă - cu titlu de test - după ce a reușit să descurajeze turiștii indisciplinați, a declarat un responsabil al orașului japonez Fujikawaguchiko, informează AFP.

Primăria acestui oraș, cunoscut pe rețelele sociale pentru priveliștea pe care o oferă asupra muntelui Fuji, instalase la sfârșitul lunii mai o prelată neagră de 20 de metri lungime și 2,5 metri înălțime pe un trotuar, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Cum explică TAROM vânzarea sloturilor de la aeroportul Heathrow către cea mai bună companie aeriană din lume CITEȘTE ȘI FOTO Cum explică TAROM vânzarea sloturilor de la aeroportul Heathrow către cea mai bună companie aeriană din lume
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Aceasta a fost răspunsul la cererile locuitorilor care se plângeau de mulțimile de vizitatori lipsiți de respect care încercau să facă fotografii cu faimosul vulcan japonez.

Primăria a înlăturat prelata pe 15 august înainte de trecerea unui taifun și a decis să nu o mai monteze din nou.

FOTO Madonna a vizitat situl arheologic Pompei și va susține un proiect dedicat tinerilor CITEȘTE ȘI FOTO Madonna a vizitat situl arheologic Pompei și va susține un proiect dedicat tinerilor

"Am vrut să vedem ce se va întâmpla", a declarat responsabilul pentru AFP.

"Încă mai sunt oameni care vin în acest loc. Dar nu mai vedem mulți oameni care se grăbesc brusc să traverseze drumul", a povestit el.

Fotografiile, realizate de pe acest trotuar îngust aflat de-a lungul unei șosele foarte circulate, deveniseră extrem de populare pe rețelele sociale, deoarece combinau o vedere a majestuosului vulcan cu un minimarket "Lawson" în prim-plan, un fel de simbol al Japoniei contemporane.

Lucrări suplimentare pentru restaurarea Cetății Ineului, înainte de redeschiderea după 25 de ani CITEȘTE ȘI Lucrări suplimentare pentru restaurarea Cetății Ineului, înainte de redeschiderea după 25 de ani

Lupta primăriei împotriva turiștilor indisciplinați a ținut prima pagină a presei internaționale.

Oficialul din Fujikawaguchiko a explicat că primăria ar putea decide să reinstaleze prelata dacă turiștii vor reveni în număr mare și se vor comporta din nou indisciplinat.

Maiestuosul munte japonez Fuji, format în urmă cu aproximativ 700.000 de ani, a dispărut într-o dimineață sufocantă de mai, a fost relatat anterior. Cel puțin de pe marginea unui drum aglomerat, de unde priveliștea cu vârful de 3.776 de metri altitudine, simbolul Japoniei, nu a mai putut fi văzută după ce autoritățile au terminat de montat un gard de 20 de metri pe 2,5 metri pentru a obstrucționa un celebru loc devenit viral printre turiștii dornici să fotografieze Muntele Fuji.

Pentru localnici, mulțimea de vizitatori și refuzul acestora de a respecta regulile referitoare la aruncarea gunoaielor și la parcare au devenit o problemă și un pericol pentru trafic.

Ryanair anunță noi scumpiri pentru această vară, dar mai reduse CITEȘTE ȘI Ryanair anunță noi scumpiri pentru această vară, dar mai reduse

"Chiar mă bucur că străinii vin în orașul nostru", a declarat Kikue Katsumata, în vârstă de 73 de ani, care a trăit toată viața în Fujikawaguchiko. "Dar când vine vorba de a face fotografii dinspre Lawson, drumul este puțin cam îngust și poate fi periculos atunci când oamenii traversează în fugă, fără să folosească trecerea de pietoni", a adăugat Katsumata referindu-se la locul preferat de turiștii care vor să fotografieze Muntele Fuji, situat în fața unui magazin.

Lunile martie și aprilie au stabilit recorduri istorice în ceea ce privește numărul de turiști, cifre impulsionate de ridicarea restricțiilor din timpul pandemiei și de faptul că yenul japonez a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 34 de ani. Aceasta a fost o veste bună pentru economie, vizitatorii cheltuind o sumă record de 1,75 trilioane de yeni (11,2 miliarde de dolari) în primele trei luni ale anului 2024, potrivit unei agenții de turism.

Decizia drastică de a bloca priveliștea către Muntele Fuji simbolizează tensiunile din întreaga țară, în timp ce Japonia ia în considerare consecințele boom-ului său turistic. Metropola vestică Osaka și Hakone, o stațiune balneară cu izvoare termale, se numără printre municipalitățile care intenționează să introducă noi taxe pentru turiști pentru a gestiona numărul mare de vizitatori.

Cyril Malchand, un turist francez în vârstă de 45 de ani, a aflat despre gard din mediul online și a făcut special o călătorie pentru a se număra printre ultimii vizitatori care pot admira priveliștea. El s-a declarat de acord cu localnicii. "Când realizez că ar putea exista probleme cu oamenii care traversează strada fără să se uite la mașini, nu mi se pare atât de rău că se instalează acel gard", a spus el.

FOTO Cum explică TAROM vânzarea sloturilor de la aeroportul Heathrow către cea mai bună companie aeriană din lume CITEȘTE ȘI FOTO Cum explică TAROM vânzarea sloturilor de la aeroportul Heathrow către cea mai bună companie aeriană din lume

Autoritățile japoneze au anunțat la începutul lunii mai că vor introduce un sistem de rezervare online pentru a permite accesul pe cel mai popular traseu de vizitare amenajat pe faimosul Munte Fuji, încercând astfel să combată turismul excesiv.

Pentru a elibera de turiști traseul Yoshida, itinerariul cel mai des utilizat de pasionații de drumeții montane, Prefectura Yamanashi prevede o plafonare a numărului de vizite zilnice pe Muntele Fuji la 4.000 de persoane, care vor trebui să achite și o taxă de intrare în valoare de 12 euro.

Problema turismului excesiv și a daunelor aduse mediului înconjurător le-a determinat recent pe autoritățile din Veneția să perceapă o taxă de 5 euro pentru intrarea în orașul italian, care face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

viewscnt
Afla mai multe despre
muntele fuji
japonia