Centrul de relaxare și wellness Therme, unul dintre cele mai mari din Europa, puternic lovit de pandemia care a închis inclusiv spațiile de divertisment, suferind - cum a anunțat anterior Profit.ro - o scădere puternică a afacerilor și reintrând pe pierderi, a fost redeschis după mai mult de 1 an, dar cu majorări semnificative de tarife. Compania a decis să majoreze tarifele de acces practicate în zonele de relaxare atât pentru zilele de luni până joi, cât și pentru sfârșitul săptămânii, relevă datele analizate de Profit.ro. Explicația acestor majorări, avansată de companie, poate fi citită mai jos.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Ultima creștere a tarifelor Therme a fost operată în ianuarie 2018.
Complexul de wellness a fost închis în 12 martie 2020 pe fondul pandemiei și redeschis pe 7 iunie 2021.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Potrivit datelor analizate de Profit.ro, accesul în zona Galaxy pentru o perioadă de trei ore în cazul adulților este însă tarifat acum cu 54 lei în zilele de luni - joi, comparativ cu 49 lei anterior, și cu 64 lei în zilele de vineri - duminică, de la 54 lei înainte de majorare. Pentru copii sub 16 ani se va achita 37 lei în zilele de luni - joi, față de 33 lei, iar în weekend prețul urcă la 47 lei, de la 38 lei.
Seniorii și studenții vor achita pentru 3 ore un tarif de 44 lei în zilele de luni - joi, de la 39 lei, și 54 lei la finele săptămânii, comparativ cu 44 lei.
Pentru un interval de 4,5 ore, în zilele de luni - joi, tarifele în zona Galaxy sunt de 69 lei pentru adulți, 59 lei pentru seniori și studenți și 52 lei pentru copii sub 16 ani. Înainte de majorare, tarifele erau de 58 lei, 48 lei și 42 lei. În weekend, tarifele urcă la 79 lei pentru adulți, 69 lei pentru seniori și studenți și 62 lei pentru copii sub 16 ani, de la 63 lei, 53 lei și 47 lei.
Pentru o zi de relaxare la Galaxy, de luni și până joi, un bilet pentru adulții va costa 89 lei, pentru seniori și studenți - 79 lei și copii sub 16 ani - 72 lei. De vineri și până duminică, tarifele urcă la 99 lei pentru adulți, 89 lei pentru seniori și studenți și 82 lei pentru copii sub 16 ani. Anul trecut, Therme practica tarife de 75 lei, 65 lei și, respectiv, 59 lei.
CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizareÎn zona The Palm, pentru un interval de trei ore, complexul spa practică acum tarife de 64 lei pentru adulți și 54 lei pentru seniori și studenți în zilele de luni - joi, de la 59 lei și 49 lei înainte de majorare. În weekend, tarifele urcă la 79 lei pentru adulți și 69 lei pentru seniori și studenți, de la 64 lei și 54 de lei înainte de majorare.
Pentru 4,5 ore, în zilele de luni - joi, adulți vor plăti pe un bilet 79 lei, de la 68 lei, iar seniorii și studenții - 69 lei, comparativ cu 58 lei înainte de creșterea prețurilor.
Sfârșitul de săptămână aduce tarife de 94 lei pentru adulți și 84 lei pentru seniori și studenți. Anterior, Therme taxa intrarea adulților cu 73 lei și 63 lei pentru seniori și studenți.
Pentru o zi la The Palm, prețurile în zilele de luni - joi sunt 109 lei în cazul adulților și 99 lei pentru seniori și studenți, de la 80 lei și, respectiv, 70 lei.
În weekend, un adult va plăti 124 lei, de la 85 lei înainte de modificarea tarifelor, iar seniorii și studenții vor achita pentru bilete suma de 114 lei, față de 75 lei.
Pentru depășirea perioadei de ședere, tariful a urcat de la 3 lei la 5 lei pentru 30 de minute/persoană.
CITEȘTE ȘI Bun gust și eleganță chiar și atunci când ai un stil de viață activPentru zona Elysium, în zilele de luni - joi, tarifele sunt 84 lei - 3 ore, 99 lei - 4,5 ore și 129 - 1 zi, de la 79 lei, 88 lei și 100 lei. În weekend, prețurile afișate sunt 99 lei - 3 ore, 114 lei - 4,5 ore și 144 lei - 1 zi, comparativ cu 88 lei, 97 lei și 109 lei înainte de creștere.
Prețurile au rămas nemodificate pentru închiriere halat - 27 lei și închiriere prosop de baie - 19 lei.
"Structurile de tarife dezvoltate în interiorul grupului nostru, peste tot în lume, sunt evaluate și supuse unor ajustări la intervale de timp de 24 până la 36 luni. Politicile de prețuri iau în considerare o multitudine de factori operaționali, financiari și economici, cum ar fi adaptarea ofertelor și tarifelor pe tipurile de servicii și activități, precum și structura de tarife, astfel încât aceasta să răspundă cât mai bine nevoilor clienților noștri, investițiile în extinderi, dezvoltarea de noi faciltăți și adăugarea de noi experiențe, precum și factori generali, externi, ce țin de evoluția pieței monetare, evoluția prețurilor energiei electrice.
Therme București a adaptat tarifele la limita inferioară determinată de evoluția factorilor menționați, fiind și prima ajustare de acest gen din ianuarie 2018. În perioada în care activitatea centrului a fost suspendată, Theme București a beneficiat de investiții de peste 5 milioane de euro în menținerea și dezvoltarea infrastructurii centrului. Totodată, politica noastră de resurse umane, investițiile pe termen lung și susținerea din partea acționarilor ne-au ajutat să ne adaptăm provocărilor anului trecut și să ne păstrăm în integralitate echipa. Spre exemplificare, pentru a rămâne cel mai sigur și mai protejat mediu natural interior și exterior, Therme folosește filtre HEPA (medical grade) și centrale de ventilare ultraperformante cu volume mari, pentru purificarea și ventilarea aerului din spațiul interior", a declarat pentru Profit.ro Robert Solomon, directorul de operațiuni al Therme București.
Reprezentantul centrului spa spune că acționarii vor continua investițiile în Therme București, bugetul alocat fiind de peste 30 milioane de euro. Investiția inițială în deschiderea Therme a depășit 120 milioane de euro. Profit.ro a anunțat recent că Therme va fi extins cu un nou ansamblu, cu o capacitate maximă de 2.232 de vizitatori simultan, o creștere de peste 50% față de nivelul complexului existent deja în Balotești.
CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte"Therme a înregisrat în primii 4 ani de activitate un număr record de vizitatori, centrul având o contribuție majoră și în atragerea de turiști străini. Dintre cei peste 4 milioane de vizitatori ai centrului, peste 1 milion au fost turiști străini. Cel mai mare centru de relaxare și wellness construit greenfield din Europa a atras turiști nu doar din București sau din alte orașe ale țării, ci și mulți turiști străini, peste 25 % dintre clienții centrului provenind din țări precum Italia, Bulgaria, Israel, Marea Britanie, Germania sau SUA.
În primele 2 luni din 2020, perioada în care Therme Bucuresti a funcționat normal, am înregistrat o creștere de circa 15% a numărului de clienți, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019. Având în vedere cele de mai sus și restricțiile în vigoare, ne așteptăm ca traficul de clienți în următoarele 6 luni să corespundă unei rate de eficiență similară cu cea a anului 2019", a adăugat directorul.
Therme București este parte a grupului austriac A-Heat, specializat în producerea de echipamente de refrigerare industrială, sector pe care este prezent în România prin fabrica Jaeggi Industries din Sibiu. Austriecii au inaugurat unitatea de producție din Sibiu în 2015, în urma unei investiții de aproape 15 milioane de euro. Companiile din grupul A-Heat au primit o serie de ajutoare de stat din partea României, în valoare de peste 27 milioane de euro, atât pentru Therme, cât și pentru fabrica din Sibiu.
Grupul austriac are și activități imobiliare în România. Investitorul a fost autorizat, anul trecut, să construiască un ansamblu rezidențial cu 211 apartamente în Pădurea Băneasa, lângă complexul Stejarii, ce aparține lui Ion Țiriac.