Tranzacție - Green Group, având în spate fondul de investiții Abris, a achiziționat SIGAD

Tranzacție - Green Group, având în spate fondul de investiții Abris, a achiziționat SIGAD
scris 20 iul 2022

Holdingul românesc Green Group, proprietarul celui mai mare parc integrat de reciclare din sud-estul Europei, având în spate fondul de investiții Abris, a achiziționat SIGAD, dezvoltator român de software de raportare de mediu.

Achiziția marchează lansarea diviziei "Circular Innovations" a GreenGroup, care va investi în companii de tip start-up sau scale-up, cu o contribuție importantă în dezvoltarea economiei circulare în Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Underline Ventures plănuiește pentru acest an 4-5 investiții: Căutăm startup-uri care pot ajunge la evaluări de sute de milioane de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Underline Ventures plănuiește pentru acest an 4-5 investiții: Căutăm startup-uri care pot ajunge la evaluări de sute de milioane de euro
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

„Într-o perioadă în care protecția mediului a devenit o prioritate asumată de guverne și instituții europene, parteneriatul cu GreenGroup ne oferă acces la investițiile necesare și experiența celui mai mare grup de reciclare din regiune, sprijinit de Abris, pentru a putea beneficia de o dezvoltare rapidă și extindere pe piața din România și din afară”, spune Andrei Dobrin, unul dintre fondatorii SIGAD.

Așteptările sunt ca SIGAD să devină unul dintre cei mai mari furnizori de soluții de software de mediu, raportări non-financiare, raportări ESG pentru companii mari și pentru IMM-uri, în România și în regiunea central-europeană. SIGAD va fi integrat în operațiunile consolidate ale GreenGroup.

În aprilie, Green Group a atras 127 de milioane de euro printr-un sindicat de bănci, banii urmând să fie folosiți pentru a-și accelera expansiunea regională.

UniCredit Bank și Raiffeisen Bank au acționat în calitate de Coordonator, Bookrunner și Aranjor Principal Mandatat, iar Banca Comercială Română, ING Bank și OTP Bank România, în calitate de Aranjor Principal Mandatat. Coordonatorii de sustenabilitate pentru această tranzacție au fost ING Bank și Raiffeisen Bank, în timp ce Banca Comercială Română a fost Agent de Facilitate si Garanții.

Fondul de investiții Abris a cumpărat Green Group de la Global Finance în 2016, companie care reunește șase firme de servicii de reciclare a deșeurilor și este al doilea cel mai mare producător de fibră regenerată din Europa.

EXCLUSIV Dagesh Group construiește un complex rezidențial în centrul Bucureștiului, proiect inițiat înainte de criză CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dagesh Group construiește un complex rezidențial în centrul Bucureștiului, proiect inițiat înainte de criză

Green Group, controlat de Abris, prin care este efectuată tranzacția, are o capacitate instalată de reciclare de peste 460.000 tone anual.

Abris Capital Partners este unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de investiții din Europa Centrală și de Est și controlează deja în România mai multe companii, precum Dentotal, preluat de la o familie de medici stomatologi cu investiții și în turism, Global Technical Group, unul dintre cei mai mari integratori de tehnologie din România, și Pehart Tec Grup, producător de hârtie.

În 2018, Abris a vândut Urgent Cargus, al doilea mare jucător pe piața românească de curierat,  după FAN Curier.

EXCLUSIV OTP Bank este în negocieri pentru achiziția Garanti Bank CITEȘTE ȘI EXCLUSIV OTP Bank este în negocieri pentru achiziția Garanti Bank

În ultimii 10 ani, Abris a investit în companii locale de dimensiuni medii, cu bază solidă și cu potențial de dezvoltare. Abris investește într-o astfel de companie între 30 și 75 de milioane de euro, achiziționând de obicei pachetul majoritar de acțiuni. Orizontul mediu de investiție este de 3-5 ani, timp în care companiile din portofoliu beneficiază nu doar de accesul la capital suplimentar, ci și de expertiza echipei de investiții în managementul strategic și operațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
abris
eltex
deseuri