Tranzacție: Equipement Maintenance Industrie preia compania belgiană Decran

Tranzacție: Equipement Maintenance Industrie preia compania belgiană Decran
scris 20 apr 2022

Equipement Maintenance Industrie (EMI), cu activitate în domeniul soluțiilor și serviciilor complete pentru acces industrial, preia pachetul de acțiuni al Decran, o companie din Belgia specializată în producerea și instalarea de uși industriale din oțel.

Aceasta este cea de-a doua tranzacție de tip M&A efectuată de EMI în Belgia, după preluarea pachetului majoritar de acțiuni din Access System la începutul lunii martie

PROFIT NEWS TV Ministrul Economiei: O fabrică de semiconductori nu vine de la sine, oferind teren, finanțare, facilități fiscale. Trebuie să te bați pentru așa ceva și asta vom face! CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Ministrul Economiei: O fabrică de semiconductori nu vine de la sine, oferind teren, finanțare, facilități fiscale. Trebuie să te bați pentru așa ceva și asta vom face!
Urmărește-ne și pe Google News

„Decran este o companie stabilă din punct de vedere financiar, cu produse proprii de cea mai înaltă calitate și cu un potențial de dezvoltare ridicat. În urmă cu o lună de zile anunțam achiziția Access Systems, prin care ne consolidam prezența în regiunea Valoniei. Astăzi, prin achiziționarea Decran intrăm în regiunea Flandrei și, prin urmare, soluțiile și serviciile noastre de acces industrial vor acoperi întregul teritoriu din această țară”, a declarat Jerome France, fondator și CEO al EMI.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Decran este prezentă pe piața din Belgia din anul 1996, fiind specializată în producerea și instalarea de uși din oțel ignifuge și neignifuge pentru uz industrial în interior și exterior. Ușile sunt realizate în cadrul unei fabrici proprii de producție din Slovacia, după care sunt transportate în Belgia și instalate la clienții companiei, care sunt preponderenți din regiunea Flandrei. Compania are 37 de angajați, dintre care 20 sunt poziționați în Belgia, în timp ce restul lucrează în cadrul fabricii din Slovacia. Portofoliul de clienți al Decran include în principal constructori industriali, precum Alheembouw, Willy Naessens sau Cordeel. De asemenea, compania deservește o gamă variată de fabrici și depozite din regiunea Flandrei.

Investiția în Decran este una strategică pentru EMI, care de acum înainte se va concentra pe realizarea de vânzări încrucișate între România și Belgia. Decran va continua să funcționeze în Belgia sub brandul propriu, iar fondatorul Lode Decraene va rămâne implicat în desfășurarea activității pentru cel puțin un an de zile în vederea finalizării procesului de tranziție.

VIDEO Guvernul introduce o formulă de sprijin pentru IMM-urile care se confruntă cu dificultăți din cauza efectelor generate de războiul din Ucraina. \ CITEȘTE ȘI VIDEO Guvernul introduce o formulă de sprijin pentru IMM-urile care se confruntă cu dificultăți din cauza efectelor generate de războiul din Ucraina. "Nu putem merge la infinit cu salariul minim. Să-i aducem acasă pe românii din străinătate."

În 2021, Decran a înregistrat o cifră de afaceri de 5,4 milioane de euro. De partea cealaltă, EMI a înregistrat venituri de 14 milioane de euro în 2021, o creștere cu 23% față de anul 2020. Compania consideră că pe fondul dezvoltării tot mai accelerate a proiectelor de logistică în 2021, clienții din zona industrială și de logistică vor rămâne principalii vectori de dezvoltare și în următorii ani. În 2022, EMI vizează venituri totale de 22 milioane de euro, incluzând cifra de afaceri realizată de Access Systems și Decran.

EMI l-a numit recent pe Charles Colle în funcția de Head of International Expansion. Acesta este un executiv care, în ultimii 11 ani, a dobândit experiență atât în industria alimentară, cât și în cea imobiliară din Belgia, lucrând în principal în cadrul unor proiecte de dezvoltare a afacerilor și restructurare financiară. De asemenea, Charles Colle va fi responsabil de activitatea companiei pe piețele externe în care EMI a intrat deja sau în care are în vedere să pătrundă în viitor. 

EMI are o experiență de 22 de ani pe piața din România, specializându-se în soluții de acces industrial – uși, porți, rulouri, cortine, garduri și alte închideri industriale. Compania are 80 de angajați și furnizează soluții integrate, de la consultanță, proiectare, fabricare, montare, până la mentenanță și service, pentru soluții globale de acces pentru sectorul industrial, comercial și logistic. La fabrica sa de la Căteasca, EMI dezvoltă inclusiv soluții tehnice unicat, adaptate nevoilor clienților.

În septembrie 2021, Morphosis Capital a anunțat investiția a 15 milioane de euro împreună cu coinvestitorii în EMI, prin achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni. Aceasta este cea mai mare investiție a fondului de private equity, care mai deține participații în DocProcess, Medima Health, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu, Cronos Med și Stay Fit Gym.

Recent, EMI împreună cu Morphosis Capital, au format un Advisory Board, compus din patru executivi de top ai mediului de afaceri din România – Gemma Webb, fost CEO al British American Tobacco în România, Adela Jansen, partener Druid, Cristian Covaciu, CEO al IPEC Alba și Florin Trandafirescu, fost CEO al Unilever South Central Europe.

EMI are o experiență de 22 de ani pe piața din România, specializându-se în soluții de acces industrial – uși, porți, rulouri, cortine, garduri și alte închideri industriale, cu o fabrică la Căteasca.

viewscnt
Afla mai multe despre
emi
equipement maintenance industrie
decran