Tranzacție: CRH Ciment și Zarea intră în afacerea Greenbroker, unde a intrat recent și fiul fostului primar al Capitalei Adriean Videanu

Tranzacție: CRH Ciment și Zarea intră în afacerea Greenbroker, unde a intrat recent și fiul fostului primar al Capitalei Adriean Videanu
scris 18 dec 2018

CRH Ciment (România), care în urmă cu doi ani a cumpărat activele francezilor de la Lafarge, și producătorul băuturilor alcoolice Zarea, Dorato și Amarol, parte a grupului german Schloss Wachenheim, intră indirect în afacerea Greenbroker, care administrează platforma deseuriambalaje.ro, ce facilitează conectarea online a producătorilor/importatorilor de bunuri ambalate cu reciclatorii și colectorii de deșeuri de ambalaje. La începutul anului, cum a anunțat atunci Profit.ro, în acționariatul Greenbroker a intrat și Andrei Videanu, fiul fostului ministru și primar general al Capitalei, Adriean Videanu.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

CRH Ciment și Zarea preiau câte 1% din compania Greenpoint Management, controlată aproape integral de Vhala Beauty, care la rândul său este deținută în proporție de 50% de Greenbroker.

Urmărește-ne și pe Google News

CRH Ciment (România) SA face parte din grupul CRH. Grupul LafargeHolcim, cu sediul central în Jona, Elveția, s-a format prin fuziunea companiilor Lafarge (Franța) și Holcim (Elveția), finalizată în luna iulie a anului 2015. Decizia Holcim și Lafarge a fost ca în țări precum România, Germania și Ungaria să vândă în totalitate activele uneia dintre companii. În România, activele Lafarge au fost preluate de producătorul irlandez de ciment CRH, tranzacția fiind finalizată în luna august a anului 2016.

Tranzacție surpriză: După ce a vândut Praktiker, Omer Susli cumpără jumătate din Bistrița Retail Park CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: După ce a vândut Praktiker, Omer Susli cumpără jumătate din Bistrița Retail Park

Zarea, pe piața locală din 1912, este parte, din 2004, a grupului german Schloss Wachenheim, unul dintre cei mai mari producători de vinuri spumante.

Anul trecut, Greenpoint Management, având ca obiect activități de servicii suport pentru întreprinderi, a avut afaceri de 9,7 milioane lei și un profit net de circa 150.000 lei.

Greenbroker a încheiat anul trecut cu afaceri de circa 420.000 lei și un profit net de 207.347 lei.

În 2016, primul an de funcționare, Greenbroker a avut afaceri de 45.800 lei și un profit net de 27.000 lei.

Tranzacție: Rosal Grup, fondat de Prigoană, a cumpărat o firmă care transformă deșeuri urbane în combustibili petrolieri, cu certificate CO2, lansată de un fost intern BNR CITEȘTE ȘI Tranzacție: Rosal Grup, fondat de Prigoană, a cumpărat o firmă care transformă deșeuri urbane în combustibili petrolieri, cu certificate CO2, lansată de un fost intern BNR

Andrei Videanu (29 de ani), care a intrat în ianuarie în acționariatul Greenbroker, opera deja în domeniu, fiind acționar și la Rom Waste Solutions, una din cele mai importante companii în domeniul managementului deșeurilor municipale și reciclării din România, controlată de fondul de investiții Axxess Capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
videanu
greenbroker
deseuri