Grupul Bittnet Systems, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlat de frații Logofătu, cumpără pachetul majoritar de acțiuni al ITPrepared, consultant în implementarea de tehnologii digitale și disruptive, pentru 2,8 milioane de lei.
ITPrepared este o companie de managed services (servicii gestionate) care furnizează servicii de suport IT în principal pe piața din SUA. Compania a fost înființată în 2016, iar în prezent are peste 50 de angajați și experți tehnici care lucrează în birourile din București, Iași, Dubai și New York.
Odată cu finalizarea tranzacției, Bittnet Group va deține o participație majoritară de 50,2% în ITPrepared. Restul acțiunilor vor fi deținute de fondatorii Alexandru Ana și Valeriu Ghihanis, fiecare cu o participație de 29,4%.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Suma de 673.200 de dolari (2,8 milioane de lei) va fi plătită în numerar, 265.000 dolari și acțiuni Bittnet în valoare de 408.000 de dolari.
Pentru 2021, ITPrepared estimează o cifră de afaceri de 1 milion de dolari, provenind în principal din contracte recurente cu clienți străini.
ITPrepared va fi integrată în divizia de tehnologie a Bittnet Group și alături de celelalte companii din divizia de tehnologie, în special Dendrio, va oferi sinergii multiple la nivelul grupului.
Fortune Business Insights preconizează că piața globală de managed services va ajunge la 492,15 miliarde de dolari până în 2027, o creștere semnificativă față de 200,29 miliarde de dolari înregistrată în 2019.
CITEȘTE ȘI Payten achiziționează pachetul majoritar de acțiuni al ContentSpeedDupă semnarea contractului de achiziție, ITPrepared va fi integrată în divizia de tehnologie a Bittnet Group. Integrarea ITPrepared alături de celelalte companii din divizia de tehnologie, în special Dendrio, va oferi sinergii multiple la nivelul grupului. Serviciile livrate de ITPrepared se bazează pe tehnologii oferite de furnizori de tehnologie de renume precum Cisco, Microsoft și VMWare, care se regăsesc de altfel și în portofoliul Dendrio Solutions, contribuind astfel la crearea unui potențial semnificativ de vânzare încrucișată a serviciilor.
Aceasta este prima tranzacție a Bittnet în domeniul managed services. Managed services reprezintă externalizarea responsabilității pentru menținerea și anticiparea necesității unei game de procese și funcții care au ca scop îmbunătățirea operațiunilor și reducerea cheltuielilor în cadrul unei companii. În sectorul IT&C, cele mai comune managed services sunt legate de conectivitate și lățimea de bandă, monitorizarea rețelei, securitatea informațiilor și recuperarea acestora în caz de dezastru. În afară de gestionarea tradițională a aplicațiilor și a infrastructurii, managed services pot include, de asemenea și servicii de stocare, desktop și comunicații, mobilitate, helpdesk, precum și asistență tehnică.
Recent a fost anunțat că Grupul Bittnet Systems pregătește noi achiziții - respectiv că vrea să preia 61% în dezvoltatorul de software Nenos Software și 60% în Nonlinear, 70% în compania de securitate cibernetică ISEC Associates, precum și 100% din compania de training IT&C, Computer Learning Center.
CITEȘTE ȘI Proprietarul Wall Street Journal preia afacerile din România ale firmei de date din industria petrolului OPISCele cinci investiții potențiale sunt în valoare totală de 16,9 milioane de lei. Sunt pregătite însă și tranzacții M&A pe piața locală și regională cu o valoare cumulată totală de 200 milioane de lei.
Prin preluarea participațiilor majoritate ale Nenos Software SRL și Nonlinear SRL de la Toader Toporau, Grupul își va consolida poziția în divizia de dezvoltare software, pătrunzând totodată în sectorul inteligenței artificiale. În urma tranzacției, Bittnet va deține 61% din Nenos Software, precum și 60% din Nonlinear SRL. În ambele companii, participațiile rămase vor fi deținute de către fondatorul Toader Toporau. Valoarea tranzacției este de 4,85 milioane de lei, jumătate din sumă va fi plătită în numerar și jumătate în acțiuni BNET.
CITEȘTE ȘI La 5 ani de la achiziționarea de către Microsoft, veniturile anuale ale LinkedIn au depășit pentru prima oară 10 miliarde dolariBittnet va prelua, de asemenea, două firme din cadrul Provision Group, o companie cu servicii de securitate cibernetică - ISEC Associates și una de training IT - Computer Learning Center. ISEC Associates este o companie fondată în 2003, specializată în servicii complete de audit de securitate, consultanță și testare. ISEC ajută companiile să identifice, evalueze, securizeze și gestioneze securitatea informațiilor.
Prin achiziționarea ISEC, Bittnet intenționează să își dezvolte poziția pe piața securității cibernetice. Compania nu exclude posibilitatea unor alte achiziții în acest sector pe viitor. În urma tranzacției în valoare de 295.000 lei, sumă care va fi plătită în numerar, Bittnet va deține o participație de 70% în ISEC, în timp ce restul de 30% va fi deținută de fondator, Alexandru Andriescu.
CITEȘTE ȘI Grad de ocupare de 100% în majoritatea hotelurilor de la mare, în primele două săptămâni din august. Hotelurile all inclusive, cele mai solicitate. Prețul nu mai este principalul criteriu. Tarifele afișateDe asemenea, Bittnet intenționează, sub rezerva aprobării de către acționari, să acorde împrumuturi către ISEC sau garanții pentru accesarea de credite în valoare totală de 241.000 euro în următorii doi ani.
Recent, Bittnet Systems, a preluat 20% din acțiunile unei companii de training în IT din Cehia, DataScript sro, de la Moore Academy.
Este a doua tranzacție transfrontalieră, după ce în martie a preluat 35% din acțiunile Servodata a.s., integrator de soluții IT&C din Cehia, membru în cadrul grupului Moore Cehia.
În 2020, Bittnet a lansat câteva proiecte strategice care au beneficiat de contextul global al pandemiei de COVID-19, cum ar fi inițiativele Work from Home și Business Continuity ale Dendrio, precum și proiectele DevOps Artisans și CTRL+N ale Bittnet Training.
Se estimează că investițiile efectuate în pe parcursul anului 2020 vor continua să aducă rezultate în 2021.
Bittnet își propune în acest an o cifră de afaceri consolidată de 157 milioane de lei și un profit brut de 12,8 milioane lei. Aceste estimări includ rezultatele generate de companiile care s-au alăturat grupului în 2020.
Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET. Începând cu 22 martie 2021, acțiunile BNET sunt incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap și FTSE Total-Cap.