STUDIU România, în Top-ul investițiilor imobiliare din Europa. Interesul se va muta în acest an către orașele secundare

STUDIU România, în Top-ul investițiilor imobiliare din Europa. Interesul se va muta în acest an către orașele secundare
scris 20 mar 2018

Austria (+74%), România (+54%), Olanda (+46%) și Danemarca (+32%) au înregistrat cele mai mari creșteri anuale ale investițiilor în proprietăți comerciale în 2017, în timp ce investițiile totale în Europa au crescut la 234 miliarde de euro, o creștere de 7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În România, volumul investițiilor pe piața imobiliară a fost de aproximativ 1 miliard euro. Majoritatea tranzacțiilor, în jur de 400 milioane euro, au fost în București, potrivit celui mai recent raport Savills “European Investment Briefing”.

Urmărește-ne și pe Google News

Cea mai mare tranzacție înregistrată în primul trimestru pe segmentul de birouri a fost achiziția clădirii Polonă 68 de către Smartown Investments la un preț de peste 15 milioane euro. În trimestrul II, ArtGroup Business Center a fost cumpărat de grupul maltez Hili Properties într-o tranzacție de 30 milioane euro, în timp ce trimestrele III și IV au înregistrat vânzarea clădirii C din Green Court pentru 38 milioane euro, respectiv a Coresi Business Park din Brașov pentru 50 milioane euro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Dezvoltatorul israelian Hagag Development Europe a cumpărat două clădiri din centrul Capitalei, inclusiv fostul sediu Petrom CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul israelian Hagag Development Europe a cumpărat două clădiri din centrul Capitalei, inclusiv fostul sediu Petrom

În cea mai importantă tranzacție înregistrată anul trecut pe acest segment, compania japoneză Yusen Logistics a achiziționat portofoliul Tibbett Logistics Romania de la Keswick Enterprises pentru o sumă estimată la 60 milioane euro. Tibbet Logistics deține proprietăți industriale în București, Deva, Constanța, Oradea și Timișoara, cu o suprafață închiriabilă totală de 116.000 metri pătrați.

Creșterea salariului minim brut și reducerea unor taxe au stimulat creșterea puterii de cumpărare a românilor. Acest lucru a influențat încheierea celei mai importante tranzacții pe segmentul de retail, vânzarea a 50% din acțiunile Iulius Mall către Atterbury Europe, estimată la 100 milioane euro.

Pe segmentul de office se preconizează că, o dată cu creșterea semnificativă a stocului, antrenată de Portland Trust, Skanska, Globalworth și proprietari austrieci, și a închirierilor Amazon, IBM, Bitdefender sau ING Bank, în următoarele 12 luni vor fi scoase la vânzare produse mai atractive.

În 2017 piața tranzacțiilor imobiliare a fost dominată de retail, 45% din valoarea totală. Această tendință se va putea observa și în 2018, dar interesul investitorilor se va muta cel mai probabil către orașe secundare.

viewscnt
Afla mai multe despre
imobiliare
investitii