Vladimir Cohn, fost acționar la Dinamo, a finalizat tranzacția prin care își vinde afacerea cu hârtie către grupul britanic DS Smith. O afacere pe piață din 1852, cu baze puse și de cărturarul George Barițiu

Vladimir Cohn, fost acționar la Dinamo, a finalizat tranzacția prin care își vinde afacerea cu hârtie către grupul britanic DS Smith. O afacere pe piață din 1852, cu baze puse și de cărturarul George Barițiu
scris 7 mar 2018

Omul de afaceri Vladimir Cohn a finalizat tranzacția prin care vinde Ecopaper Zărnești și Ecopack Ghimbav către grupul britanic DS Smith cu 208 milioane euro. Ecopaper este deținut de producătorul de ambalaje de carton Ecopack. Afacerea este pe piață din 1852, când bazele fabricii de hârtie au fost puse de negustorii de la Casele de Comerț din Brașov, printre care si cărturarul George Barițiu. La 1 septembrie 1948 a fost naționalizată și comasată cu o altă fabrică, apărând astfel Fabrica de celuloză și hârtie „Nicolae Bălcescu” Zărnești.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

DS Smith a anunțat că îi va păstra pe cei 400 de angajați actuali și ar putea să mărească forța de muncă odată cu creșterea cererii.

Urmărește-ne și pe Google News

”Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu noii noștri colegi din fabrica de hârtie și unitatea de ambalaje situate în centrul României și să continuăm să ne întărim operațiunile pe această piață cu creșteri majore. Continuăm să ne dezvoltăm puternic în toată Europa de Est iar această achiziție ne va ajuta să răspundem cererii tot mai mari din regiune”, a declarat directorul executiv al DS Smith, Miles Roberts.

Evenimente

20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Tranzacția a fost inițiată în toamna anului trecut.

Suma de 208 milioane de euro include datoriile celor două companii românești și va fi asigurată din lichidități existente și facilități de creditare, precum și din acțiuni DS Smith în valoare de 35 milioane de euro acordate vânzătorilor.

Creșterea consumului a împins afacerile Flanco Retail la aproape 1 miliard de lei, cel mai bun an din istoria companiei. Compania a închis 10 magazine CITEȘTE ȘI Creșterea consumului a împins afacerile Flanco Retail la aproape 1 miliard de lei, cel mai bun an din istoria companiei. Compania a închis 10 magazine

DS Smith este unul dintre principalii furnizori de ambalaje din carton ondulat și materiale plastice, cu activități în 37 de țări și având aproximativ 27.000 de angajați.

Compania vrea să își extindă astfel prezența în Europa de Est.

Britanicii au deja o filială la Timișoara. Cu 227 angajați, britanicii au avut anul trecut, în România, afaceri de 121,3 milioane lei, dar o pierdere de 610.763 lei, după un profit net de 1,1 milioane lei în 2015.

Ecopaper, cu sediul în Zărnești (județul Brașov), este deținut de producătorul de ambalaje de carton Ecopack din Ghimbav, controlat de omul de afaceri Vladimir Cohn.

Afacerea este pe piață din 1852, când bazele fabricii de hârtie au fost puse de negustorii de la Casele de Comerț din Brașov, printre care si cărturarul George Barițiu. La 1 septembrie 1948 a fost naționalizată și comasată cu o altă fabrică, apărând astfel Fabrica de celuloză și hârtie „Nicolae Bălcescu” Zărnești.

Retailerul grec Jumbo a deschis magazinul din zona West Park, anunțat din octombrie CITEȘTE ȘI Retailerul grec Jumbo a deschis magazinul din zona West Park, anunțat din octombrie

După Revoluție, în 1990, a fost înființată firma Celohart, prin preluarea întregului patrimoniu al Combinatului de Celuloză și Hârtie Zărnești, privatizată în 2001. Un an mai târziu, denumirea firmei a fost schimbată din Celohart în EcoPaper.

Astăzi, fabrica este printre marii jucători pe piața de carton ondulat, alături de Ecopack, Ambro Suceava, Vrancart Adjud, VPK Packaging, Rondocarton sau Dunapack.

În 2016, afacerile Ecopaper, cu 198 de angajați, au ajuns la 151,5 milioane lei, cu un profit net de 2,2 milioane lei.

Vladimir Cohn a fost și acționar al clubului de fotbal Dinamo București, în perioada 1997-2007.

viewscnt
Afla mai multe despre
ecopaper
credit
unicredit bank