Vinul zilei: un cupaj alb din Grecia, obținut din Sauvignon Blanc, Assyrtiko și Malagousia, un vin cu mix de fructe tropicale și senzații florale exotice

Vinul zilei: un cupaj alb din Grecia, obținut din Sauvignon Blanc, Assyrtiko și Malagousia, un vin cu mix de fructe tropicale și senzații florale exotice
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 13 iul 2024

Chateau Nico Lazaridi Alb 2023 este un cupaj de Sauvignon Blanc, Assyrtiko și Malagousia, fermentat în tancuri de oțel la temperaturi scăzute.

Nikos Lazaridis, un antreprenor în domeniul producției de marmură, a avut întotdeauna ca pasiune vinurile bune. În 1987, acesta a creat crama Nico Lazaridi în regiunea Macedoniei de Est, prefectura Drama. Crama Chateau Lazaridi a fost ridicată apoi în 1997, în regiunea Agora.

Chateau Nico Lazaridi Alb 2023 se remarcă prin bogăția aromatică a Sauvignon Blanc-ului, cu arome de pepene galben și mango, completate de aciditatea crocantă și notele verzi ale celorlalte soiuri. Se potrivește de minune cu preparate pe bază de legume, paste cu sos de busuioc și salate cu brânză de capră, fiind potrivit pentru consum în următorii 2-3 ani.

Răzvan Avram: Un cupaj eclectic de Sauvignon Blanc (65%), Assyrtiko (30%) și Malagousia (5%), originar din regiunea Drama (nordul Greciei), un vin sec și aromatic, care livrează un mix de fructe tropicale, senzații florale exotice și o remarcabilă prospețime. Culoare galben strălucitor și nas expresiv, cu flori de soc, coajă de citrice și ardei verde. Textură fină, bună aciditate, o discretă astringență și alcool perfect integrat (12,5%). Gust intens, cu pomelo, grapefruit și lime. Postgust lung și tonic, cu note de citrice amărui, la care se adaugă aluzii picante de anason și busuioc.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin