Vinul zilei: un Chardonnay într-un stil mai serios și ambițios, cu arome de fruct copt, de caise și piersici pârguite, alături de note de tartă cu vanilie, nuci prăjite și patiserie cu unt

Vinul zilei: un Chardonnay într-un stil mai serios și ambițios, cu arome de fruct copt, de caise și piersici pârguite, alături de note de tartă cu vanilie, nuci prăjite și patiserie cu unt
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris miercuri, 09:05

Vinul de astăzi, Projekt Chardonnay 2022, este un vin fermentat cu drojdii non Saccharomyces și maturat timp de 10 luni în butoaie de stejar unguresc.

Crama Familia Darabont este situată în Biharia, județul Bihor, incluzând azi 40 ha viță-de-vie

Vinurile cramei, vinuri proaspete, din vii tinere, obținute din tehnologii moderne, sunt din ce în ce mai apreciate. Gama Projekt reprezintă o gamă de vinuri corpolente, complexe, potrivite pentru a fi învechite sau servite în 7-10 ani de la recoltă. Sticlele de vin sunt închise cu dopuri de plută și cu ceară, demonstrând arome echilibrate, datorate și butoaielor de stejar unguresc în care vinurile au fost maturate.

Elegant și complex, Projekt Chardonnay 2022 dezvăluie mai întâi note olfactive de fructe albe, senzații discret minerale, vanilie și baric

Pe palat este cremos, cu arome de flori de vară, piersici, caise și vanilie. Vă recomandăm degustarea acestui Chardonnay la 8-10 grade Celsius, alături de brânzeturi cremoase, paste cu sos pesto sau sos cu brânză, pește alb, fructe de mare sau preparate din carne de pui.
Dan Micuda: Un Chardonnay într-un stil mai serios și ambițios care aruncă în combinația aromatică note de fruct copt, exotic, de caise și piersici pârguite, alături de tușe evidente ale maturării în lemn: tartă cu vanilie, nuci prăjite și patiserie cu unt. Gustativ este compact, dominat inițial de notele de lemn, acompaniate ulterior de combinația aromatică a fructului, prezentă și la nivel olfactiv, cu un postgust mediu, vanilat. Un vin gastronomic, cu concentrare și complexitate, căruia câțiva ani în sticlă cred că i-ar prinde bine.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin