Vinul zilei: un Chardonnay elegant, fermecător și proaspăt, cu note de piersici, pere, citrice, salvie și caise, perfect ca atare sau alături de stridii, pește la grătar sau jambon cu verdețuri

Vinul zilei: un Chardonnay elegant, fermecător și proaspăt, cu note de piersici, pere, citrice, salvie și caise, perfect ca atare sau alături de stridii, pește la grătar sau jambon cu verdețuri
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris vineri, 09:05

Chablis 2023 Domaine Nathalie et Gilles Fèvre este un vin galben pai strălucitor, obținut din soiul de struguri Chardonnay.

Vinurile Domaine Nathalie et Gilles Fèvre sunt recunoscute pentru autenticitate, eleganță și structura frumos echilibrată

Istoria familiei Fèvre în regiunea Chablis începe încă din 1745. Până în 2004, domeniul a fost condus de Nathalie și Gilles Fèvre, ei fiind asociați cu vărul lor, William Fèvre. După, acesta din urmă și-a deschis propria afacere, iar cei doi soți au rămas la conducerea cramei care include astăzi 50 de hectare de viță-de-vie.

Chablis 2023 este realizat din Chardonnay, unul dintre cele mai cunoscute soiuri de struguri pentru vin alb din lume

Din acest soi de struguri se obțin vinuri energice, cu personalitate puternică, cu o aromă predominant fructată, vinuri ce pot fi consumate proaspete sau învechite. Chardonnay este unul dintre cele trei tipuri de struguri folosite în cupajul celui mai fin vin spumant de pe planetă (Champagne), alături de Pinot Noir și Meunier.

Domaine Nathalie et Gilles Fèvre Chablis 2023 dezvăluie mai întâi note olfactive de piersici, pere și citrice, iar pe palat are o structură cremoasă, bine echilibrată, cu arome de lămâie, salvie, mere, pere, caise și o mineralitate ușor sărată. Savurați acest vin la 10-12 grade Celsius, ca aperitiv sau în diverse combinații culinare, de la stridii și crustacee până la pește la grătar sau jambon cu verdețuri.

Răzvan Jurca: “Chablis-ul familiei Fèvre este unul dintre cele mai populare Chardonnay-uri în stil franțuzesc din restaurantele europene foarte bune. Versatilitatea lui îl înscrie printre preferatele bucătarilor cu ștaif, dar și ale somelierilor care asociază preparatele culinare cu vinul de o manieră foarte bine primită și de către cei mai pretențioși dintre clienți. Din indiciile de mai sus deduceți corect că azi avem "în meniu" un vin excelent pentru gastronomie și pairing-uri, remarcabil în registrul sec, cu final răcoritor și lung pentru care merită toate laudele. Am zis!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin