Vinul Zilei: Un Cabernet Sauvignon intens, complex, bine structurat, elegant din punct de vedere aromatic. Savuros alături de carne roșie la cuptor sau la grătar

Vinul Zilei: Un Cabernet Sauvignon intens, complex, bine structurat, elegant din punct de vedere aromatic. Savuros alături de carne roșie la cuptor sau la grătar
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 09:05

Soare 2019 de la Vinarte este un roșu obținut din struguri Cabernet Sauvignon, un vin spectaculos, cu arome dominante de fructe.

Vinarte a fost fondată în 1998 de investitori români, francezi și italieni, devenind rapid un producător de referință. De-a lungul timpului, compania a adus pe piața viticolă, atât locală cât și internațională, unele dintre cele mai apreciate vinuri.

Urmărește-ne și pe Google News

Soare 2019 își deschide buchetul cu arome de fructe negre, zmeură, vanilie, ciocolată, condimente delicate și o ușoară notă de piele. Gustul este sec, plin, complex, cu taninuri bine coapte și un postgust îndelungat. Vinul are un excelent potențial de învechire la sticlă (8-12 ani), dezvoltând în timp un buchet mai bogat și o textură fină, catifelată. Se recomandă servirea la 18°C, alături de preparate din carne roșie la cuptor sau la grătar.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Horia Hasnaș: Știu că, mai nou, pe cerul Vinarte au apărut mai mulți sori, dar eu, din respect pentru vremuri demult apuse, pre când exista un singur Soare și el reprezenta, probabil, cel mai bun Cabernet Sauvignon mono-cepage al spațiului Carpato-Danubiano/Pontic, o să vorbesc în continuare de Soare numai în varianta CS (Cabernet Sauvignon, nu Counter Strike, să fim bine înțeleși!) Ei bine, am închis ochii și parcă m-am întors în timp, pe vremea când analizăm Soarele la el acasă, la Bolovanu, de măcar două ori pe an. Și, da, acest 2019 aduce puțin cu ce mai rememorez eu din acea frumoasă ediție 2009, degustată pe la final de 2011, direct din baric. Pentru că vinul e intens, complex, bine structurat, dar încă foarte tânăr. Elegant din punct de vedere aromatic, cu taninuri moi, ușor prăfoase, dar bine echilibrat, Soare 2019 este un vin care poate oferi satisfacție chiar și acum. Dar mai bine luați vreo trei sticle și puneți două la păstrare. Măcar încă vreo trei anișori.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin