Vinul zilei: tradiție oltenească într-un cupaj alb de sărbătoare, care își trage numele de la un personaj mitic de origine slavă, întâlnit și în folclorul oltenesc

Vinul zilei: tradiție oltenească într-un cupaj alb de sărbătoare, care își trage numele de la un personaj mitic de origine slavă, întâlnit și în folclorul oltenesc
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 24 iun 2024

Rusalca Albă 2023 de la Crama Oprișor este un asamblaj alb din patru soiuri albe (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Pinot Gris), realizat de prof. Liviu Grigorică.

Crama Oprișor reprezintă Oltenia "vie și profundă”, vinul fiind aici considerat un izvor nesecat de inspirație și emoție. Pe cele 250 de hectare de viță-de-vie sunt cultivate atât soiuri de struguri românești, cât și soiuri internaționale. Tradițiile, credințele și obiceiurile Olteniei sunt păstrate și încorporate în vinurile cramei Oprișor, cele care păstrează și duc mai departe autenticitatea locului.

Rusalca Albă 2023 își trage numele de la personajul mitic de origine slavă, întâlnit în folclorul oltenesc. Rusalca este un duh al apelor, o nimfă a râurilor, cu chip de femeie, despre care se spune că ademenește tinerii ce trec noaptea pe malul apelor, atrăgându-i apoi în adâncuri.

Rusalca Albă 2023 este un vin extrem de apreciat al Cramei Oprișor, de culoare galben-verzui, cu gust echilibrat și armonios, care dezvăluie arome minerale și florale. Degustați acest vin la o temperatură de 10 grade Celsius, potrivit atât cu mâncăruri sofisticate, cât și cu preparate ușoare din carne albă, paste aromate sau pește la grătar.

Marius Cristian: „N-am ascuns-o niciodată, încă de la prima ediție Rusalca a intrat direct în topul cupajelor mele preferate. Iar ediția 2023 nu face nici ea excepție, chit că e un pic altfel față de versiunile mai vechi. Olfactiv ne întâmpină cu același ansamblu bine închegat, din care, de data aceasta, notele vegetale și cele minerale iau un pic prim-planul deținut, în alți ani, de fructe și flori. Oricum, toate se prelungesc delicios în gustul decis, chiar un pic tăios, dar îmblânzit de o delicată onctuozitate. Mâncare? Da, n-ar strica, cred, ceva lejer, estival, prin preajmă, dar merită gustat și așa, pur și simplu. E drept, n-are „ducă-s-ar pe gât”, dar nici nu cred că acesta ar fi putut fi vreodată scopul”.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Urmărește-ne și pe Google News

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin