Vinul zilei: o șampanie fină și elegantă, cotată cu 92 puncte James Suckling, 90 puncte Wine Spectator și 90 puncte Jeb Dunnuck

Vinul zilei: o șampanie fină și elegantă, cotată cu 92 puncte James Suckling, 90 puncte Wine Spectator și 90 puncte Jeb Dunnuck
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 iun 2024

Champagne Ayala Brut Majeur de la Casa Ayala reprezintă stilul pur și echilibrat al casei Ayala, fiind obținută din Chardonnay (55%), Pinot Noir (30%) și Meunier (15%).

Casa Ayala se mândrește cu o tradiție de 160 de ani, fiind fondată în 1860 de Edmond de Ayala. În 2005, crama a trecut printr-o schimbare majoră, când a fost achiziționată de Familia Bollinger, iar în 2012 conducerea a fost preluată de o echipă tânără și dinamică, cu Hadrien Mouflard în rolul de Managing Director.

Misiunea acestei echipe a fost să accelereze dezvoltarea Casei Ayala atât în Franța, cât și pe plan internațional. De atunci, s-au realizat numeroase investiții în cramă și în podgoriile de viță-de-vie.

Aurie, cu bule catifelate, Champagne Ayala Brut Majeur dezvăluie note olfactive expresive de citrice, flori albe și fructe. Pe palat, regăsim același profil aromatic fructat, dar și o structură proaspătă și echilibrată. Degustați acest vin la 10 grade Celsius, ca aperitiv sau alături de pește, fructe de mare, carne albă sau brânzeturi.

James Suckling: “Foarte curată și luminoasă, cu note clare de lămâie feliată, pară și cretă. Corp mediu spre plin, cu o textură foarte cremoasă și un final strălucitor și viu. Rămâne sec. Trei ani pe drojdii. 55% Chardonnay, 30% Pinot Noir și 15% Pinot Meunier. Un amestec din anii 2016-2019.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin