VIDEO ANPC: Amendă de 17.000 lei și oprirea temporară a activității pentru un fast-food din București

VIDEO ANPC: Amendă de 17.000 lei și oprirea temporară a activității pentru un fast-food din București
scris 24 aug 2022

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de 17.000 de lei în urma unui control făcut la un fast-food din Sectorul 2 al Capitalei și au dispus oprirea temporară a activității până la remedierea deficiențelor.

Potrivit ANPC, controlul la fast-food-ul "La Turcu" din sectorul 2 al Capitalei a avut loc în urma unei sesizări primite de la consumatori, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV CONFIRMARE Diverta a fost vândută pe 1 leu. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CONFIRMARE Diverta a fost vândută pe 1 leu. "O mare ușurare, cel mai important pas spre pensie"
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

O echipă a Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București, coordonată de vicepreședintele ANPC Mihai Culeafă, a constatat nereguli grave, astfel că a dat amenzi contravenționale în valoare de 17.000 de lei, dispunând oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor și propunând închiderea temporară a unității pentru o perioadă de până la 6 luni.

"Pentru mine, oriunde găsesc informații legate de abateri de la respectarea legii, fie că vorbim de sesizări sau de informări primite în mediul online, le tratez cu aceeași importanță. Dacă vorbim despre sectorul în care am crescut, lucrurile sesizate mă fac să mă simt direct vătămat. Voi declanșa o acțiune ce va viza comerțul de acest tip. Sunt semnale puternice despre faptul că mâncarea este păstrată de pe o zi pe alta, iar acest lucru se vede în calitatea îndoielnică a acesteia. Voi fi cel care va scoate la lumină abaterile acestui comerț de unde oamenii simpli își cumpără mâncarea. Fie că vorbim de taximetriști sau tineri, toți trebuie respectați. Vom lansa numere de telefon unde vom primi mesajele dvs", a afirmat Mihai Culeafă.

Printre abaterile constatate se numără existența pavimentului deteriorat, neigienizat, folosirea unor spații frigorifice neigienizate, cu depuneri masive de praf, impurități, resturi alimentare, zone cu rugină, vopsea exfoliată, chedere rupte, cu acumulare de impurități, colectarea reziduală realizată în coșuri fără capac și acționări la picior, lipsa graficelor pentru schimbul de ulei de prăjire, folosirea unor ustensile de bucătărie cu grad avansat de uzură, nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor culinare finite, folosirea ca materii prime a unor produse nesigure, considerate astfel prin lipsa oricăror elemente de identificare privind data preparării sau data limită de consum, lipsa informării cu privire la prezența ingredientelor cu potențial alergen, ce pot provoca alergii sau intoleranțe, în lista meniu, lipsa informațiilor cu privire la materiile prime ce provin din produse congelate, lipsa informării asupra gramajelor anumitor produse.

De asemenea, au fost găsite insecte vii (gândaci și muște) și s-a constatat că erau folosite produse alimentare cu modificări organoleptice.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
amenda
fast food