Vânzările interne de cozonaci merg mai lent în această perioadă deoarece a scăzut puterea de cumpărare a populației, chiar dacă oferta industriei de morărit și panificație a rămas aceeași, de aproximativ 7 - 7,5 milioane, susține președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase - ROMPAN, Aurel Popescu.
"Oferta noastră cred că de data aceasta va fi mai mare decât cererea. Mi-e tare teamă că mai rămânem cu stocuri, pentru că simțim și noi în piață că puterea de cumpărare a populației a mai scăzut și atunci vânzările merg mai lent. Nu mai cumpără cu căruțul, cumpără doar cu coșul sau nu mai cumpără cu coșul, ci ia cu mâna. Prețurile însă sunt la fel ca la Paște. Nu avem modificări. Grâu este suficient în țară, n-avem probleme de asigurare cu grâu, deci nici prețul nu vedem să mai crească", a declarat pentru Agerpres Aurel Popescu.
Exportul de cozonaci merge însă foarte bine în această perioadă, aproape 10% din producție ajungând în afara granițelor țării.
"Din 7 - 7,5 milioane de cozonaci pe care îi producem în această perioadă ca și cantitate, până în 10% merge la export, un procent semnificativ. Suntem în toate țările, suntem prezenți peste tot, nu numai în zone unde sunt români. În Anglia s-au obișnuit să vină la magazinul românesc să cumpere cozonaci", a mai spus el.
Românii pot cumpăra cozonaci în această perioadă cu prețuri începând de la 12 lei până la 80 lei kilogramul, în funcție de umplutură, gramaj.