British American Tobacco va închide centrul de servicii din Molenbeek, Belgia, activitățile departamentului urmând să fie transferate în România.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Centrul BAT din Molenbeek, din apropiere de Bruxelles, furnizează servicii financiare și de resurse umane pentru companii din grup. Aproximativ 35 din cei 45 de angajați ai departamentului riscă acum să fie concediați, potrivit presei belgiene.
Planul privind reorganizarea centrului de servicii a fost aspru criticat de sindicate, care au acuzat multinaționala britanică că face “dumping social”.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Planul de adoptare Euro: Comercianții care vor profita de introducerea euro pentru a urca prețurile vor fi prezentați într-o "campanie publică" NAME & SHAME“Este un caz tipic de dumping social. Deși nu are probleme financiare, BAT preferă să își mute activitățile într-o țară cu costuri mai mici” a spus Corinne Martin, membră a sindicatului ACV, pentru La Libre.
“Este o decizie de afaceri, a acționariatului”, a adăugat aceasta.
Închiderea centrului din Molenbeek ar putea afecta și patru angajați ai BAT din Luxemburg.
BAT, al doilea mare producător de tutun din lume și cel mai mare jucător pe piața românească de profil, este prezent în România din anul 1994. Grupul deține o fabrică de țigări la Ploiești, o companie de distribuție la nivel național și un centru de servicii, care deservește operațiunile BAT din întreaga Europă.
Fabrica BAT de la Ploiești și-a dublat în ultimii ani capacitatea de producție, creșterea volumelor fiind destinată exportului. În prezent, peste 60% din țigaretele produse în Ploiești pleacă spre alte 45 de țări din întreaga lume, inclusiv Rusia, Japonia, Brazilia, Italia, Regatul Unit și Danemarca.
La nivel mondial, BAT are 55.000 de angajați în peste 200 de țări și un portofoliu de aproximativ 200 de mărci, printre care Lucky Strike, Kent, Dunhill și Rothmans.