Deșeurile menajere au reprezentat mai mult de jumătate din totalul deșeurilor alimentare (53%), echivalentul a 69 kg pe locuitor.
Restul de 47% au fost deșeuri create de-a lungul lanțului de aprovizionare cu alimente: 19% de fabricarea de produse alimentare și băuturi (24 kg pe locuitor), 11% de restaurante și servicii alimentare (14 kg pe locuitor), 10% în producția primară (12 kg pe locuitor) și 8% în comerțul cu amănuntul și alte tipuri de distribuție de alimente (10 kg pe locuitor), scrie Agerpres.

În rândul statelor membre UE, cele mai mari cantități de deșeuri alimentare au fost generate în: Germania (10,9 milioane de tone), Franța (9,7 milioane de tone), Italia (8,1 milioane de tone), Polonia (4,6 milioane de tone) și România (3,4 milioane de tone).

Datele Eurostat arată că România produce mai multe deșeuri alimentare decât Spania (3,1 milioane de tone) sau Țările de Jos (2,08 milioane de tone).