Retailerul de modă H&M analizează disponibilizarea temporară, dar și concedierea a zeci de mii de angajați

Retailerul de modă H&M analizează disponibilizarea temporară, dar și concedierea a zeci de mii de angajați
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 23 mar 2020

Grupul suedez H&M, al doilea mare retailer de modă la nivel mondial, analizează disponibilizarea temporară a zeci de mii de angajați, după ce a închis magazinele din Germania, SUA și Marea Britanie.

Simultan cu disponibilizarea temporară vor fi însă reziliate definitiv și numeroase contracte de muncă.

Urmărește-ne și pe Google News

La acest moment,  3.441 din 5.062 de magazine ale sale din întreaga lume sunt închise, ca efect al coronavirus.

EXCLUSIV Proprietarii de restaurante se reprofilează după ce Guvernul le-a închis localurile. Mircea Dinescu intră pe nișa de livrări și le va trimite pachete clienților. Cu tot cu lăutari purtând măști medicale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarii de restaurante se reprofilează după ce Guvernul le-a închis localurile. Mircea Dinescu intră pe nișa de livrări și le va trimite pachete clienților. Cu tot cu lăutari purtând măști medicale

"Răspândirea rapidă a coronavirusului COVID-19 și măsurile publice extraordinare luate în întreaga lume pentru a încetini răspândirea virusului au determinat o situație excepțională pentru oameni, comunități și afaceri", argumentează compania, care propune acționarilor să nu mai fie achitate dividende.

H&M, cu 177.000 de angajați la nivel global, a raportat pentru 2018 vânzări de 210 miliarde de coroane suedeze (aproximativ 20 miliarde euro). Grupul suedez este al doilea mare retailer de modă din lume, după proprietarul Zara, grupul spaniol Inditex.

În România, H&M operează o rețea de peste 55 de magazine.

viewscnt
Afla mai multe despre
h&m germania
angajati
date personale
ancheta
investigatie