Compania QuickMobile, cu afaceri de distribuție și de retail pentru diferite gadgeturi și produse IT&C, anunță extinderea pe piața locală prin intermediul unei rețele de magazine deschise în franciză în principalele orașe din țară, urmând să inaugureze, până la sfârșitul anului, șase noi unități de tech retail.
Primele orașe vizate pentru dezvoltarea rețelei de francize QuickMobile pe plan local sunt Sibiu, Brașov, Oradea, Pitești, Ploiești, Tg. Mureș, urmând ca, în 2017, planul să continue cu noi locații în Craiova, Arad, Alba Iulia, Bacău, Galați, Focșani, Piatra Neamț și Buzău, dar și în București, potrivit unui comunicat de presă remis News.ro.
Totodată, strategia companiei include și un plan de extindere internațională a rețelei de unități de tech retail pentru consolidarea poziției de specialist în comerțul cu tehnologie la nivel european.
"Cea mai bună soluție de extindere pentru un business este conlucrarea cu niște parteneri pentru dezvoltarea companiei, mult mai motivați decât angajații. De aceea am ales dezvoltarea în franciză a rețelei, având un model deja testat în ultimi 12 ani", a declarat directorul rețelei de francize a QuickMobile, Cosmin Cosma.
CITEȘTE ȘI Avocatul care a adus accesoriile Cerruti 1881 la București: Vrem să deschidem cel puțin încă trei magazineFrancizatul trebuie să aloce la început o investiție financiară necesară atât pentru acoperirea taxei de intrare în franciză, cât și pentru amenajarea magazinului, chiria pe 3 luni a spațiului și cheltuielile de marketing dedicate lansării pe piață a noii unități de tech retail QuickMobile.
"Franciza QuickMobile se adresează mai ales tinerilor antreprenori, cu studii medii sau superioare, pasionați de telefoane și gadget-uri, dar și cunoscători ai pieței locale de profil, un avantaj în plus fiind experiența în retail și management", a adăugat Cosmin Cosma.
Planurile QuickMobile vizează în următorii ani și extinderea internațională prin intermediul francizei. Anul trecut, compania a lansat un magaz online, care vinde în toate cele 28 de state din cadrul Uniunii Europene.
Odată cu extinderea business-ului pe plan internațional, QuickMobile a externalizat operațiunile de service (reparație/înlocuire) către service-urile autorizate de producători, semnând contract cu unul dintre cele mai mari centre de recepție specializat în service și retur din Europa, respectiv Service-Return.com.
Societatea care controlează magazinul online IT&C QuickMobile.ro, Electro Distribution, înființată în 2004 de soții Angi și Tudor Țiboc, a încheiat 2015 cu o cifră de afaceri de 121,1 milioane de lei, iar profitul net raportat la Ministerul Finanțelor a fost de 3,7 milioane de lei.