Compania Halewood Wines & Spirits își adaugă în portofoliu, pe fondul creșterii consumului de vin spumant, două sortimente noi, produse după metoda Charmat, Lambrini demisec și Lambrini dulce.
Spumantele Lambrini se alătură celor din gamele Rhein Extra, fabricate după metoda tradițională (Rhein Extra fiind cea mai veche marcă de spumant din România), Prahova Valley și Millennium, produse după metoda Charmat.
Sub marca Lambrini, Halewood International mai produce și comercializează din 1994 cel mai popular perry (băutură alcoolică obținută din fermentarea perelor) din Marea Britanie. Disponibil în mai multe variante, și cu peste 40 milioane de sticle vândute în fiecare an, Lambrini este disponibil în peste 20 de țări.
„Cererea și consumul de vin spumant sunt pe un trend ascendent, datorită caracterului extrem de versatil și festiv al acestui produs. (…) Aducem în România o marcă cu o tradiție de două decenii în Marea Britanie, pe care am îmbogățit-o cu experiența noastră în producerea vinului spumant de calitate.”, a declarat Magdalena Constantinescu, Brand Manager Halewood Wines&Spirits.
Vânzările grupului Halewood în România s-au ridicat anul trecut la 9,5 milioane de euro, iar pentru anul acesta reprezentanții producărorului de vin estimează venituri de 10,5 milioane de euro, în creștere cu 10%.
Grupul Internațional Halewood Wines & Spirits este cel mai mare producător și distribuitor independent de băuturi alcoolice din Marea Britanie, activând de peste 35 de ani pe piață. În 1987 compania a început să importe vinuri din România, în strânsă colaborare cu Dan Muntean, iar zece ani mai târziu John E. Halewood, proprietarul companiei britanice, și Dan Muntean au semnat un parteneriat, punând bazele Halewood România, unul dintre pricipalii exportatori de vinuri românești în Marea Britanie.
În România, Halewood Wines & Spirits deține peste 350 de hectare de viță de vie plantate în perioada 2002-2009, în unele dintre cele mai reprezentative zone viticole ale țării, printre care Dealu Mare și Murfatlar.
Printre companiile care fac parte din grupul Halewood România se numără Domeniile Halewood (specializată în gestionarea culturilor de viță de vie) și Cramele Halewood (producția și comercializarea de vinuri pe piața internă).
Totodată, compania distribuie în România, atât produsele aflate în portofoliul Halewood International, cât și branduri de vin din toate colțurile lumii, fiind unul dintre cei mai mari importatori de vinuri din țară.
Pe lângă cele două crame - Pivnițele Rhein Azuga și conacul Urlățeanu -, compania mai deține și o rețea de magazine Halewood – The Winery Outlet, care a ajuns la 12 unități, dintre care trei în București și câte una în Azuga, Constanța, Nistorești, Ploiești,Pitești, Sibiu, Sinaia, Târgoviște și Urlați.