Lanțul american de restaurante fast-food Chick-fil-A, cel mai mare lanț specializat în sandvișuri cu pui, a anunțat că permite anumite antibiotice în puiul său, anulând un angajament pe care l-a luat în 2014.
Schimbarea va intra în vigoare în primăvara acestui an, fiind argumentată prin scopul de a „menține aprovizionarea cu puiul de înaltă calitate pe care îl așteptați de la noi”.
Declarația, care a fost trimisă și ca o notificare utilizatorilor de aplicații ai lanțului, spunea că antibioticele care vor fi permise nu sunt importante pentru sănătatea umană și sunt administrate doar „dacă animalul și cei din jur s-ar îmbolnăvi”.
Într-o declarație pentru Reuters, compania a declarat că schimbarea politicii s-a datorat provocărilor pe care le prevede în găsirea de provizii de pui care „îndeplinesc standardele noastre rigide”.
Mișcarea urmează derulări similare din partea altor companii.
Tyson Foods, un furnizor important de carne de pui, a anunțat vara trecută că va reintroduce anumite antibiotice în lanțul său de aprovizionare cu pui, după ce a rămas fără antibiotice în 2017.
CITEȘTE ȘI DECIZIE Carrefour închide aproape jumătate din magazinele de proximitate preluate, în România, de la coraPanera Bread, care, la fel ca Chick-fil-A, a fost unul dintre cei care au adoptat angajamentele fără antibiotice, și-a schimbat recent politicile de bunăstare a animalelor pentru a permite utilizarea antibioticelor în produsele din carne de porc și curcan, printre alte schimbări, a dezvăluit Reuters la începutul acestei luni. Documentele interne de la Panera au spus că politica sa anterioară fără antibiotice și-a limitat opțiunile pentru lanțul de aprovizionare la 5% din carnea de porc disponibilă pe piață.