Italienii de la Benetton, unul dintre cei mai mari producători de articole textile din țară, aproape de un nou exit: opresc producția de îmbrăcăminte în România și se pregătesc să vândă activele din Arad

Italienii de la Benetton, unul dintre cei mai mari producători de articole textile din țară, aproape de un nou exit: opresc producția de îmbrăcăminte în România și se pregătesc să vândă activele din Arad
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 23 iun 2021

Grupul italian Benetton a redus aproape de zero comenzile către fabricile de îmbrăcăminte din România și se pregătește să vândă spațiile industriale deținute în Arad, relevă date Profit.ro. Emblematicul brand italian iese astfel și din domeniul producției locale, după ce în urmă cu peste 10 ani și-a închis toate magazinele proprii din țară.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cu fabrici la Sibiu și Iași, Olimpias Mfg România – parte a filialei de producție Benetton, Olimpias, - și-a redus puternic activitatea în ultimii ani. În 2020, business-ul a însumat doar 1,5 milioane lei, de la 16,4 milioane lei în anul precedent, cu numai 6 angajați.

Urmărește-ne și pe Google News

Olimpias deține spații industriale și la Arad, însă acestea au fost închiriate unui partener în baza unui contract care include și o opțiune de achiziție. Eventualul transfer de proprietate este programat pentru 2022, relevă date analizate de Profit.ro.

EXCLUSIV eMAG pregătește un nou instrument de cumpărături CITEȘTE ȘI EXCLUSIV eMAG pregătește un nou instrument de cumpărături

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Benetton nu au răspuns.

Benetton a fost unul dintre cei mai mari producători de articole textile din România. În cei 15 ani de activitate (2006-2020), grupul a produs, prin Olimpias Mfg România, îmbrăcăminte de peste 1 miliard de euro, cea mai mare parte fiind livrată în Italia și, mai departe, în magazinele Benetton.

Cel mai bun an a fost 2011, când business-ul local atingea echivalentul a 150 de milioane de euro, cu 165 de angajați. De atunci însă grupul a redus comenzile în fiecare an, pentru ca în 2020 să raporteze afaceri de doar 300.000 de euro.

EXCLUSIV Planul pentru intrarea celebrului lanț american de restaurante Chuck E. Cheese în România: La București va fi primul restaurant din Europa. 5 unități pregătite, investiții de 7,5 milioane euro, prima deschidere în 2022 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Planul pentru intrarea celebrului lanț american de restaurante Chuck E. Cheese în România: La București va fi primul restaurant din Europa. 5 unități pregătite, investiții de 7,5 milioane euro, prima deschidere în 2022

În ceea ce privește retailul, Benetton a închis în 2010 cele 13 magazine United Colors of Benetton administrate direct și a păstrat doar 3 francize. Tot atâtea unități sunt deschise și în prezent, la Brașov (1) și București (2).

viewscnt
Afla mai multe despre
benetton
exit