Francesco Rivella, chimistul italian cunoscut pentru contribuția la rețeta Nutella, a decedat, conform BFM TV.
Rivella a fost un colaborator apropiat al lui Michele Ferrero, patronul de lungă durată al societății cu același nume, care comercializează celebra cremă tartinabilă, arată G4Media.

Chimistul a jucat un rol decisiv în dezvoltarea acesteia. Potrivit ziarului italian, el este, de asemenea, responsabil pentru numele Nutella.
Francesco Rivella a fost angajat în 1952, la vârsta de 25 de ani. A fost unul dintre cei mai frecvenți vizitatori ai „camerei de chimie”, un fel de cameră de control în care erau analizate și degustate produsele destinate pieței. Din 1973 până în 1993, a fost director adjunct al cercetării de bază la Ferrero, supervizând laboratoare din Italia, Franța și Germania.

Timp de patru decenii, a asistat și a contribuit la creșterea Ferrero, care a devenit acum o multinațională importantă. El s-a pensionat în 1993.
„Francesco Rivella a fost unul dintre directorii istorici ai Ferrero, un prieten personal al lui Michele Ferrero și inventatorul numelui „Nutella”, o parte importantă a istoriei și memoriei orașului Alba”, a declarat Clubul Rotary din Alba, al cărui membru a fost.