Noul președinte al Asociației Berarii României este Igor Tikhonov, președintele Ursus Breweries, care a preluat această funcție de la Lucian Ghinea, președintele Bergenbier. Igor Tikhonov a fost ales în această funcție de membrii Asociației Berarii României.
"Am fost profund onorat de propunerea primită din partea partenerilor din organizația Berarii României de a prelua președinția Asociației începând din ianuarie. Anul 2016 aduce un context diferit pentru piața berii, în care trendul pozitiv înregistrat anul trecut sper să poată fi susținut mai departe. Având suportul tuturor partenerilor din Asociație, îmi propun să continui proiectele inițiate de predecesorii mei și să lansez altele noi, menite să dezvolte mai departe cultura berii în România. Berea trebuie să rămână un element cheie, atât în generarea de creștere economică, cât și în completarea momentelor plăcute pe care le petrecem alături de cei dragi", a adăugat Igor Tikhonov.
Definit de o producție locală de peste 97%, de zero evaziune fiscală pe lanțul de producție și de o pondere de 70% a ingredientelor naturale provenite din resurse locale, sectorul berii este un stimul important pentru economia României. Principala băutură a românilor atunci când iau masa și savurată de un adult din doi pe perioada verii, berea face parte în mod cert din viața de zi cu zi a românilor.
Igor Tikhonov este în prezent președinte al Ursus Breweries, subsidiara locală a SABMiller. El s-a alăturat SABMiller în 2001, iar de atunci a ocupat mai multe funcții manageriale în departamentele comercial și de strategie și a deținut funcții de conducere în cadrul unor piețe cum sunt: Rusia, Ucraina și Slovacia, în ultimii doi ani aflându-se la conducerea operațiunilor din România.
Cu o istorie de peste un deceniu, Asociația Berarii României s-a impus atât la nivel local, cât și internațional, ca o voce comună a membrilor săi, reușind să transmită mediului de afaceri, consumatorilor și instituțiilor statului valorile care îi guvernează deopotrivă.
Membrii săi actuali sunt importanți producători de bere din România: Bergenbier, Heineken România, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries și Martens, alături de microberăria Clinica de Bere. Împreună, cei șase producători furnizează peste 80% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime, precum Soufflet Malț România și Asociația Producătorilor de Hamei.
Cele șase companii membre ale Asociației asigură aproximativ 4.000 de locuri de muncă în cadrul celor 12 fabrici de bere, dintre care două microberării. Unitățile de producție ale membrilor Asociației sunt situate în Ploiești, Constanța, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu-Mureș, Pantelimon, Timișoara, Buzău, Brașov și Galați, iar cele două microberării sunt situate în Cluj-Napoca și Timișoara.
Începând cu anul 2008, Asociația Berarii României a devenit parte a marii familii a producătorilor de bere europeni, reprezentați prin organizația Berarii Europei, fondată în 1958, la Bruxelles. Membrii actuali sunt asociațiile naționale ale berarilor din statelor UE, alături de Norvegia, Elveția și Turcia. Organizația reprezintă interesele a peste 4.000 de producători de bere din Europa în fața diferitelor instituții și organizații internaționale. Mai mult, Berarii Europei reprezintă și apără interesele a peste două milioane de oameni care au locuri de muncă datorită producției și vânzării berii.
Sursa: Agerpres