Conservele de fasole ale lui Piedone, afacere lansată de o parte din fiii și nepoții actorului italian Carlo Pedersoli, cunoscut și ca Bud Spencer, care a jucat în multe filme sub numele omului legii Piedone, și-au majorat puternic veniturile în doar un an.
De la doar 56.000 de euro în 2022 au urcat la 624.000 euro în 2023, conform ultimelor cifre raportate.

16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Au și o pierdere de peste 100.000 euro, motiv pentru care a fost nevoie de o mărire de capital, la 750.000 euro, prin cooptarea unor noi acționari, arată G4Food.
Compania însă a rămas în continuare controlată de Giuseppe Pedersoli (unul dintre cei trei copii ai lui Carlo Pedersoli – Bud Spencer, decedat în 2016 la 86 de ani) împreună cu fiii săi Alessandro și Carlo Eduardo și un alt nepot al lui Bud, Nicolò Denaro, fiecare cu aproximativ 20%.
Conservele sunt produse în Italia din materii prime locale.

Marca este protejată internațional și a depășit deja, ca cifră de afaceri pe această nișă, cunoscutul gigant american Kraft Heinz, al cărei principal acționar este magnatul american Warren Buffet.
Fiul actorului spune că fasolea a devenit rapid produsul principal al Bud Power, reprezentând 70% din cifra de afaceri. Iar pentru 2025 „preconizăm să ajungem la 10 milioane de euro.”
În câteva săptămâni va fi lansată și berea, iar din toamnă este în program să apară pe piață și un alt produs, „Pizzone di Bud Spencer”, care valorifică din perspectivă comercială o altă trăsătură emblematică și adorată a actorului: palma aceea lată ca o lopată.

Între timp, mai spune fiul actorului, sunt aproape finalizate acordurile cu lanțurile de distribuție pentru a livra conservele Bud Spencer în Elveția, Austria, Grecia și Germania.
„Tatăl meu avea o pasiune pentru gătit, iar în filme el și Terence Hill trebuiau să mănânce tigăi întregi cu fasole furnizate de producție.

Uneori aceeași scenă era repetată de 10-15 ori, așa că la un moment dat a decis să și le gătească el singur, așa cum îi plăceau. Așa s-a născut rețeta originală.”
Prin urmare, pe baza notițelor sale, se combină fasole Borlotti din Piemonte – o fasole măruntă, maronie, pulpă de roșii, ceapă, pancetta afumată și condimente.