EXCLUSIV Nepotul lui Mircea Lucescu, Matei, vrea să reînvie brandul Bere Grivița

EXCLUSIV Nepotul lui Mircea Lucescu, Matei, vrea să reînvie brandul Bere Grivița
scris 17 iul 2017

Matei Lucescu (23 de ani), nepotul lui Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român de fotbal, și fiul tehnicianului Răzvan Lucescu, intenționează să reînvie brandul de bere Grivița, activ în perioda comunistă și în anii ’90. Acesta a solicitat înregistrarea mărcii la OSIM și deține o firmă ce are de curând ca obiect principal de activitate fabricarea berii, la care se adaugă barurile și servirea băuturilor.

În toamna anului trecut, Matei Lucescu și-a înființat firma Tomatoes and Stuff SRL, cu domeniu de activitate cultivarea plantelor și cu activitate principală cultivarea strugurilor. Compania nu a desfășurat activități anul trecut, potrivit declarației pe proprie răspundere depuse de asociatul și administratorul unic la Ministerul Finanțelor.

Urmărește-ne și pe Google News

Ulterior, la finalul lunii mai 2017, Matei Lucescu a schimbat denumirea firmei din Tomatoes and Stuff SRL în Fabrica Grivița SRL. De asemenea, obiectul principal de activitate al companiei a devenit fabricarea berii, plus barurile și alte activități de servire a băuturilor, precum și închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare.

Tot atunci, nepotul lui Mircea Lucescu a depus la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) cereri de înregistrare a mărcilor BERE GRIVIȚA, FABRICA GRIVIȚA și GRIVIȚA. Cererile vizează, ca grupe de produse și servicii, în primul rând berea, dar și alte băuturi alcoolice și nealcoolice, precum și produsele agricole și articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte. 

Rapperul DMX, arestat pentru fraudă fiscală. Avocatul statului: Rapper celebru sau nu, toți americanii trebuie să își plătească taxele CITEȘTE ȘI Rapperul DMX, arestat pentru fraudă fiscală. Avocatul statului: Rapper celebru sau nu, toți americanii trebuie să își plătească taxele

Matei Lucescu este și administrator al companiei de dezvoltare imobiliară Lakeside View SRL, înființată tot anul trecut, unde asociat unic este bunicul său, Mircea.

La jumătatea lunii trecute, Matei Lucescu s-a căsătorit cu Ioana, fiica lui Tudor Barbu, om de televiziune și politician, ales senator în 2012 pe listele PP-DD, partid din care a demisionat în 2013, trecând la PC, iar ulterior la PNL.  

Matei Lucescu nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Matei Lucescu, la momentul căsătoriei. Sursa:captură video Kanal D

Matei Lucescu, la momentul căsătoriei. Sursa:captură video Kanal D

Tatăl său, antrenorul de fotbal Răzvan Lucescu, controlează firma Nemira Grup SA, proprietar și operator de spații comerciale în București, la care administrator este soția lui Răzvan și mama lui Matei, Ana-Maria. Compania a terminat anul trecut cu un profit net de 1,07 milioane lei și o cifră de afaceri de peste 3 milioane lei.

Firea cere Guvernului să-i dea Romexpo, Esplanada și un teren al TVR din Pipera CITEȘTE ȘI Firea cere Guvernului să-i dea Romexpo, Esplanada și un teren al TVR din Pipera

Grivița a fost o marcă de bere disponibilă în perioda comunistă și în anii ’90, dar și o fabrică de bere. Istoria ei începe în anul 1869, când antreprenorul german Erhard Luther a înființat la București fabrica de bere care i-a purtat numele. După naționalizarea din 1948, fabrica Luther a devenit Întreprinderea de Bere București - Fabrica „Grivița. În perioada anilor '70, a fost redenumită Fabrica Gambrinus.

În iulie 1998, un grup de investitori britanici și americani a preluat controlul asupra fabricii și a implementat un program de modernizare și renovare finalizat în martie 2000. Ulterior, fabrica Grivița a intrat în posesia Heineken România. Producția de bere a încetat în 2005,  cu puțin timp înaintea de începerii lucrărilor la pasajul Basarab, care au afectat o parte din clădirile fabricii.

În 2013, cei de la Heineken au vândut fabrica și terenul aferent acesteia companiei de dezvoltare imobiliară Kiseleff Development. Compania își propunea să construiască acolo spații de birouri și o piațetă conservând totodată trei clădiri istorice monument ale fabricii, orzăria, mălțăria și pavilionul administrativ, și păstrându-le arhitectura originală. În cele trei construcții de epocă urma să funcționeze o zonă de entertainment, cu cafenele, terase, restaurante și o berărie.

În cele din urmă, cel de la Kiseleff Development nu au mai implementat proiectul și au vândut fabrica și terenul dezvoltatorului imobiliar lituanian Hanner Holding. Acesta a anunțat planuri asemănătoare pentru spațiul respectiv, inclusiv în ceea ce privește conservarea și valorificarea clădirilor istorice ale fostei fabrici de bere Grivița. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mircea lucescu
razvan lucescu
matei lucescu
bere grivita
fabrica grivita
fabrica de bere grivita
bere
berarie
osim
marci inregistrate